Hele Esbjerg bliver til én stor scene: Gadeteaterfestival rykker ind i byen

Kort & Godt
Headspace spiller spændende og vedkommende gadeteater. Foto: Danmarks Internationale Gadefestival
Gigantiske dukker midt i bybilledet, mekanisk virtual reality-teater og en bæredygtig parade. Alt det og meget andet kan opleves gratis under Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2019, der netop har frigivet årets program.

Mest læste i dag

For sjette år i træk, forvandles gader og stræder til festlige teaterscener, når noget af det bedste indenfor internationaltgadeteater besøger ti danske byer. Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler har netop afsløret årets program, der består af 11 forestillinger fra Frankrig, Spanien, Holland, Canada, Australien, Chile og Argentina.

Det skriver Tjeck.dk.

Børn og voksne i alle aldre inviteres til gratis teateroplevelser i det offentlige rum fra 12. til 25. august.
 
”Vi glæder os til igen at dele et program med de bedste eksempler fra den internationale gadeteaterverden,” siger festivalleder Zelis Niegaard.

”Det bliver muligt at opleve gigantiske dukker midt på gaden med Big Dancers fra Spanien. Man kan også opleve en mekanisk virtual reality-forestilling med Headspace fra Holland. Med udgangspunkt i en sand historie kan man i A Flock of Flyers også se, hvordan Canadiske jægerpiloter måtte lære at flyve helt uden flyvemaskiner. Vi har også valgt en af verdens mest miljøvenlige og underholdende tekstilproduktioner med The Sound of Sewing. Tag et gammelt stykke tøj fra klædeskabet med, og få det forvandlet til et splinternyt sexet festivalklæde.”

Som noget nyt, inviterer festivalen ligeledes publikum til at deltage i en stor bæredygtig gadeparade: 

”For de danseglade er det også muligt selv at være med i franske LES PO’BOYS STREET PARADE. I stedet for at flyve 70 dansere til Danmark, skræddersyer vi en stor gadeparade i hver by med hjælpe fra det lokale publikum. Det bliver en unik og bæredygtig opsætning, hvor publikum kan deltage som dansere sammen med et fransk brassband. Man behøver ikke at være professionel. Vi afholder en workshop inden forestillingen, hvor alle er velkomne, dog med et begrænset antal på max 70 deltagere,” siger festivallederen. 

Besøger ti danske byer

I alt gennemføres mere end 200 opsætninger, når festivalen besøger Esbjerg, Aabenraa, Randers, Silkeborg, Ikast-Brande, Nykøbing Falster, Gentofte, København NV, Valby og Frederiksberg. Festivalen udfoldes i mindst tre byer på samme tid, så der er rig mulighed for at se forestillingerne i nabobyerne også.

”Gadeteater skaber en hyggelig, familievenlig og ren byfest i dagtimerne. Alle kan nyde forestillingerne i fællesskab – ligegyldigt om man er 3 eller 99 år. Med gadeteateret i centrum er alle med til at skabe et nyt og fantasifuldt bybillede under festivalen,” siger Zelis Niegaard.

Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler har eksisteret siden 2013, og gennemføres i år med både private og offentlige støttemidler. 

Anbefalet til dig