Hele familien bliver udfordret på Vejles nye mountainbike-bane

Kort & Godt
Både øvede og nybegyndere kan blive udfordret på den nye bane. Foto: Shutterstock
En ny teknikbane for mountainbikers – både store og små – begyndere som øvede – er for nyligt blevet indviet i Brandbjerg. Her er der mulighed for at træne sine færdigheder på jernhesten og samtidig få en hyggelig dag med familien i den tilhørende bålhytte.

Lige nu læser andre også

På den natursmukke Grejsdalssti mellem Vejle og Jelling ligger den særlige naturperle —Brandbjerg Sønderskov. Området er et besøg værd i sig selv, men nu er der blevet endnu en grund til at tage vejen forbi. En helt ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg Højskole giver med en bred vifte af sværhedsgrader, udfordringer og forhindringer mulighed for sus i maven.

"Teknikbanen og den tre km rute for mountainbikes ved Brandbjerg Højskole er med til at understøtte Vejles position som landets bedste cykelkommune. Det er ikke mange måneder siden, at vi indviede mountainbikebanen i Sønderskoven, men denne gang er det en bane, der er på højskolens arealer. Altså, et vellykket offentligt-privat samarbejde, som tilbyder cykelaktiviteter for store som små," siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune.

Udfordringer i alle sværhedsklasser

Den nye 1200 meter lange teknikbane, som hedder ’Dragehalen’ på grund af sine snoede pumptracks, giver mulighed for høj fart, og du kan ud over skarpe sving og hældninger også køre på ujævne sten og op og ned ad ramper. Flere af udfordringerne findes i flere udgaver, og sværhedsgraden af udfordringerne er afmærket med farverne sort, rød og blå – ligesom i skiverdenen.

"Der er både udfordringer til nybegynderen og den øvede. Først kan man vælge at køre den lettere del, som er for nybegynderne. Senere på ruten kan man så dreje af i en sløjfe, som er for de mere øvede. Tanken er, at man kan øve sine tekniske færdigheder i trygge rammer  – og går det galt, så går det ikke så galt, som det ellers kunne gøre.  På den måde er der også mulighed for progression, og jo bedre man bliver på banen des flere muligheder er der," siger Trine Møller, som er skov- og landskabsingeniør og projektleder i Vejle Kommune

Et uderum for hele familien  

Er man ikke til fart på to dæk, er der også mulighed for at varme sig i den nyetablerede bålhytte, som er bygget til at lave mad over åben ild. Her er der også en grejbank, som man kan benytte til at udforske skov og vandløb og til at lave mad over bål. 

"Flere og flere familier er begyndt at tage en weekend ud af kalenderen og overnatte på en shelterplads. Her kunne man f.eks. tage toget til Jelling, vandre eller cykle langs Grejsdalstien til Brandbjerg og tage en overnatning på shelterpladsen. Dagen efter kan man så vandre eller cykle til Vejle, hvorfra man kan tage toget hjem igen. På den måde slipper man helt for bilen," siger Trine Møller.

Med andre ord danner det nye uderum rammerne for at alle – store som små — familier som foreninger og skoleklasser – kan få mange hyggelige stunder i et af de skønneste steder i Vejle-området.

Faciliteterne kan bookes på Vejle Kommunes hjemmeside i sektionen for UdeLiv.

Anbefalet til dig