Hundehvalp nappede Rune – var tæt på at dø

Modelfoto - dette er en hund af samme race, som den der bragte Runes liv i fare. Foto: Shutterstock.
Når hundehvalpe er små har de det med at nappe og bide ganske let. For det meste er det ikke noget der sker noget ved, andet end det kan gøre lidt ondt. For Rune Ilsted var det dog ved at gå grueligt galt, da han blev bidt af sin lille hvalp.

Mest læste i dag

Hundehvalpe er noget af det sødeste der findes, men faktisk kan deres små uskyldige bid koste dig livet. Det var i hvert fald tæt på at ske for Rune, da han i leg blev bidt af sin lille hundehvalp.

Hvalpeleg med bid i

Det var ved at gå gruelige galt for Rune Ilsted fra Nivå. Hans lille Tjekkoslovakiske Ulvehund havde det med at nappe ham når de legede, men det var ikke noget han skænkede mange tanker. Efter en søgning på nettet, kom ham frem til at det var harmløst.

”Der stod faktisk bare, at så længe det ikke var et stort problem, skulle man bare lade den bide, hvis man kunne holde det ud,” fortæller Rune Ilsted til Ekstra Bladet. 

Akkutbehandling

En dag for et par uger siden blev Rune dog så syg, at han fik krampe i benene og han tog Nordsjællands Hospital i Hillerød og fik taget nogle blodprøver.

”Jeg fik noget smertestillende og tog så hjem igen, så jeg kunne passe min lille hund. Men så ringede de pludselig fra hospitalet og sagde: 'Vi har fundet noget i dyrkningen af dit blod. Du skal komme ind NU',” siger Rune Ilsted til Ekstra Bladet.

Rune kunne dog ikke komme derind fordi han var bedøvet af morfin, så det endte med, at der blev sendt en ambulance.

Døden nær

Prøverne viste, at Rune have fået infektionen capnocytophaga canimorsus-bakterien – som også kaldes 'hundebidsbakterien'.

”Jeg var meget tæt på at dø af det. Jeg var indlagt i en uges tid, og jeg lå og var meget syg på hospitalet, hvor jeg hver dag fik drop med antibiotika og smertestillende. Heldigvis kunne jeg få lov til at gå hjem ind imellem, så jeg også kunne passe min lille hund,” fortæller Rune Ilsted til Ekstra Bladet.

Rune synes, at det er vigtigt at udbrede kendskabet til sygdommen, som der ikke er meget information om på nettet.

”Så jeg synes, det er vigtigt at fortælle andre, at man ikke bare skal lade som ingenting og tro, at det er fuldstændig ufarligt. Sådan nogle hvalpebid kan åbenbart være meget, meget farlige, så det skal man lige have i baghovedet, hvis man er blevet bidt af en hund og bliver syg,” siger Rune Ilsted til Ekstra Bladet

Farligt med hundebid

Kurt Fuursted, der er fagchef hos Statens Serum Institut fortæller, at man kan få en alvorlig infektion, og at man også kan ende med at dø af blodforgiftning, hvis man bliver bidt af en hund eller en kat. Der er også patienter der skal have amputeret arme eller ben eller begge dele.

”Det er oftest noget, der sker hos folk, hvis immunforsvar ikke er helt oppe at køre,” siger Kurt Fuursted til Ekstra Bladet. Han vurderer, at det maksimalt er ti personer, der bliver smittet med capnocytophaga canimorsus-bakterien om året.

”Men når det sker, er det alvorligt. Det er jo klart, at man ikke tænker på, at sådan en sød lille hund eller hvalp kan have noget i sit svælg, som gør, at det kan ske. Men et slik på et sår kan i princippet være nok til at overføre det, fordi den er en naturlig del af floraen i hundens mund og svælg,” siger Kurt Fuursted til Ekstra Bladet og uddyber:

”Så jeg ville aldrig lade en hund slikke et sår, hvis jeg ikke var helt rask, fordi der er den risiko. Men det er der nok ikke så mange, der ved.”

Anbefalet til dig