I Odense stiger prisen på lejligheder mere end i de andre storbyer

Priserne på ejerlejligheder i Odense Kommune har sat kurs mod månen. Således er priserne i Odense steget mere end tilsvarende lejligheder i de tre andre storbyer i Danmark.

Mest læste i dag

Tidligere på året skrev boligsiden Boliga.dk, at der ikke siden 2012 har været udbudt så mange ejerlejligheder, som tilfældet har været i 2018. Det ville få de fleste til at tænke, at priserne derfor ville tage i dyk, men det har faktisk ikke været tilfældet.

Set over hele landet har der været en stigning på hele 8 % i priserne på ejerlejligheder fra første kvartal af 2017 og til samme periode i 2018. I Odense Kommune har stigningen dog været væsentligt højere, og det er faktisk den højeste af de fire største danske byer.

I Odense er prisen pr. kvadratmeter på en ejerlejlighed således gået fra 17.934 kroner i det første halvår af 2017 til 20.288 kroner i første halvår af 2018. Selv i Københavns Kommune kan de ikke følge med den stigning, der har vist sig at være i Odense Kommune. Her er priserne gået fra 36.927 kroner til 40.432 kroner i samme periode. Det er en stigning på 8.7 %

Hvordan ligger Odense prismæssigt i forhold til de andre byer?

Selvom Odense er den af de fire byer der er steget mest fra 2017 til 2018, så er det stadig den billigste by, hvis man ønsker at investere i en lejlighed. Prisen pr. kvadratmeter ligger i gennemsnit på 20.288 kroner, og det er en anelse mindre end i Aalborg Kommune, hvor prisen pr. kvadratmeter er 20.774 kroner. I Aalborg har man set en prisstigning på 8 % fra første halvår i 2017 til samme periode i 2018.

Tager vi et kig vest fra Odense, så har de også oplevet en stigning på kvadratmeterprisen i Aarhus. Her er man dog længere nede i tabellen, da priserne kun er steget med 4.8 %. Det er væsentligt lavere end den generelle stigning der har været på landsplan.

Prisen for en lejlighed i Aarhus er dog ikke billig, og du skal slippe i gennemsnit 32.221 kroner, hvis du ønsker en lejlighed i Smilets By.

Som tidligere nævnt ligger Københavns Kommune med en gennemsnitspris på 40.432 og det er således også den dyreste del i Danmark, hvis man har planer om at investere i en lejlighed.

Tendensen er ikke den samme, hvis man kigger på huspriserne. Her er der også en stigning i Odense, men ikke i samme grad som eksempelvis Aarhus.

 

Anbefalet til dig