I sidste uge svedte vi i varmen

11/06/2018

Helge Rahbek

På Nørretorv afkøles Elisabeth Elvira Haarbo Kristensen i springvandet. Flere voksne giver udtryk for, at de kunne have lyst til at følge Elisabeth Elvira Haarbo Kristensens eksempel og hoppe i springvandet, men det bliver ved tanken.
Fredag skinnede solen fra en skyfri himmel, og temperaturen var 28 grader – vel at mærke i skyggen. Vejle24.dk var i byen for at møde vejlenserne i varmen.

Mest læste i dag

I fredags blev Vejles Folkemøde afholdt med blandt andet fokus på resiliens, der betyder noget i retning af ukuelighed og robusthed. Vi prøvede med kameraet at fange store og små vejlensernes resiliens i forhold til det varme sommervejr.

Sommervarme og ispinde hører sammen, hvilket Ela Hadialijadic og hendes mor er helt enig i.

 

På gaden ses hunden Alma med tungen langt ude af halsen i varmen. Almas ejer, Vibeke Denert, giver udtryk for, at det ville være dejligt, hvis flere butiksejere stillede en hundeskål med vand ud til menneskets bedste ven. Heldigvis skal Vibeke Denert og Alma ikke være ude i varmen på gågaden længe, så Alma kan sagtens klare sig i dag.

 

Troels Hansen tager sit forældreansvar i sommervarmen alvorligt. Han sørger for, at de to tvillingepiger, Hanne og Emmi, på otte måneder har solcreme på, holdes i skyggen det meste af tiden og i øvrigt får nok at drikke.

 

Mick Rinken og Kenneth Jensen fra Esbjerg, har sat fødderne ned i Vejle Å for at blive kølet af, inden de skal videre og besøge en kammerat i Vejle.

 

Fredag over middag har mange iført sig det lette sommertøj og bevæget sig ud i byen for nyde bylivet i sommersolen. For Thomas Andersen er sagen lidt anderledes, da han er på arbejde iklædt varmt arbejdstøj, men han beklager sig på ingen måde. Thomas Andersen kører rundt med en affaldsvogn og sørger for, at byen er ryddelig. Thomas Andersen mener generelt, at vejlenserne er gode til at huske at putte affaldet i skraldespandene, og han har heller ikke meget i vognen.

 

Brian Ungerskov er i høj grad resilient, når det gælder temperaturen. Både sommer og vinter kan han klare sig i shorts og kortærmet skjorte, som han dog har taget af nu for at få sol på kroppen. Brian Ungerskov fortæller, at han dog altid har lange bukser på, når han er til bryllupper, begravelser og deslige.

 

I en bod midt i solen på Rådhustorvet står Flemming Larsen, der tydeligvis har det varmt, men han holder det gerne ud i den gode sags tjeneste. ”Det er vigtigt at fortælle om Broen Vejles frivillige arbejde for trængte børn,” siger Flemming Larsen, og tilføjer ”men det er godt nok varmt.”

 

Ser man på skulpturens stilling kunne det se ud til, at figuren synes, at det er lidt hårdt at holde de fire balloner for Vejles Folkemøde.

 

 

Anbefalet til dig