I weekenden går det løs: Munkebjerg Hillclimb vender tilbage til rødderne

06/08/2018

Helge Rahbek

Heino Mejer fra Horsens er flyvende i sin Volvo 242 Turbo fra 1983. Han er en af landets bedste rallykørere og har vundet Munkebjerg Hillclimb to gange i træk. Kan han lave hattrick på søndag?
Knap 100 historiske biler og deres ejere vil på søndag suse op ad Munkebjerg, men allerede på lørdag er der sprint på programmet

Mest læste i dag

Munkebjergvej lægger endnu engang asfalt til Munkebjerg Hillclimb, når gamle og hurtige biler på søndag vil ræse gennem serpentinersvingene op gennem skoven.

Starten går klokken 11.30, og de sidste biler forventes at have gennemført ruten klokken 17. I øjeblikket er der 95 tilmeldte biler, hvilket er lidt færre end sidste år. Det skyldes blandt andet, at det traditionsrige bakkeløb i år er vendt tilbage til rødderne.

”Mange år har der været Ferrarier, særlige nye Teslaer, og nogle fantastiske 10 millioners-biler med. I den historiske motorsport, er det begyndt at tage overhånd med nogle meget store teams, med nogle meget dyre biler, og det er noget der bliver debatteret meget i øjeblikket. I år har vi valgt at holde fast i rødderne i den historiske motorsport, hvor en mand går i sin garage, roder med sin gamle bil, og man mødes med andre entusiaster og kører løb i sine biler. Derfor har vi valgt ikke at invitere de store teams,” fortæller løbsleder Søren Duun, og tilføjer:

”Vi har valgt at fokusere på, at almindelige mennesker kan stille op i en almindelig bil - bare den er gammel nok. Så kan vi få fokus på Fiat 600’erne, Moris Minierne, og alle de biler, som er fantastiske, fordi de er opnåelige for almindelige mennesker – og også kan køre hurtigt op ad bakke.

Man kan finde information om tilskuerzoner, adgangsforhold mm. på løbets hjemmeside her.

Sprint om lørdagen – men ingen motorcykler

For Dem, der elsker gamle biler, og bare ikke kan vente til på søndag, er der gode nyheder. Allerede på lørdag er der nemlig sprint på programmet i industrikvarteret mellem motortrafikvejen og Andkærvejen.

Her skal kørerne ræse rundt på vejene, med de til lejligheden velvalgte navne: Ferrarivej, Bugattivej, Lanciavej og Porchevej. Som noget nyt, bliver der i år lavet et tilskuerområde ved Bast & Co, Porchevej 2, hvor man kan nyde synet og lyden af de historiske biler og købe pølser og sodavand. Der køres sprint fra klokken 10 til 16.

Til gengæld kommer der i år ingen tohjulede racere til Vejle. Sidste år var der ellers for første gang også historiske motorcykler på programmet, men i år er der ingen motorcykler på plakaten. Arrangørerne vil nemlig ikke trække for store veksler på beboerne i området.

”Det er ikke fordi vi ikke vil have motorcyklerne med, men for at det skal blive godt, skal det være et løb om lørdagen. Det har vi ikke ville bede beboerne om, da vi så skulle lukke vejen yderligere en dag. Der har i forvejen været meget fokus på den strækning, da der er rigtig mange, der gerne vil lave noget på den bakke,” forklarer Søren Duun og tilføjer:

”Så vi må nøjes med biler fra før 1990.”

Det kan nu så absolut være spændende nok. Se blot videoen her fra løbet i 2016.

 

 

Anbefalet til dig