Ida fra Date mig nøgen: ”Vi skal ikke gå og skamme os over vores krop”

Foto: Per Arnesen / TV 2
I går var der endnu engang en ny deltager, der ville prøve lykken i programmet Date mig nøgen. 25-årige Ida Lykkegaard Wiesneck fra Aalborg skulle vælge blandt fem nøgne mandekroppe – en opgave som var sværere for Ida end man lige skulle tro.

Mest læste i dag

Date mig nøgen havde i går besøg af sambadansende Ida, som skulle vælge blandt fem unge nøgne mænd. Valget faldt på den et år yngre Jesper. Vi har talt med Ida om, hvordan det var at være med, og hvordan det går med Jesper i dag.

Afslappet omkring kroppen

Ida er en frisk pige. Hun er vant til at være uden så meget tøj, når hun danser samba i farverige fjer og små ikke så tildækkede dragter. Derfor var hun heller ikke i tvivl, da hun så, at de søgte nye deltagere til Date mig nøgen.

”Jeg så i tv, at de søgte deltagere. Og så tænkte jeg; ”hvorfor ikke?” Jeg er jo i forvejen et enormt afslappet menneske omkring min krop, og hele nøgenheden er okay. Og så kan jeg godt lide budskabet om, at vi skal være en endnu større mangfoldighed, og vi skal være bedre til at vise os frem uden at man skal skamme sig over sin nøgne krop,” fortæller Ida.

I programmet er det Ida der skal vælge blandt de mange mænd, da det er hende der står i midten og ikke i boksene, hvor man bliver valgt fra og kan ende med at have stået nøgen uden at få en date. For Ida passende rollen, som den der skulle vælge, hende bedst.

”Casterne spørger hvad men har lyst til, og jeg ville godt være den vælger, fordi jeg synes det passede bedst til dette øjeblik. Jeg synes egentligt, at jeg er stærk i den her position med at være nøgen, så ville jeg godt være den der skulle være i fokus,” fortæller Ida.

Ida er en dygtig sambadanser. Foto: Privatfoto

Helt vild god oplevelse

For mange vil det nok være en nervepirrende oplevelse at være nøgen på tv, men Ida tager det i stiv arm, og har kun gode minder fra sin tv-debut. 

”Det var en helt vil god oplevelse. Der var en rigtig god stemning – super afslappet. Det kørte. Det var en virkelig, virkelig behagelig oplevelse – også selvom man er nøgen, og skal være i studie med mange nøgne personer. Så det var virkelig en meget afslappet og behagelig oplevelse,” fortæller Ida.

Fint udvalg

Når man står og skal vælge blandt fem nøgne mandekroppe, så kan det være virkelig være en svær opgave, og det var også en udfordring for Ida, som normalt går efter det indre. 

”Generelt dømmer jeg ret lidt på udseendende, så det var også noget af det fede ved det, at bedømme dem. Det kan lyde kliché, men for mig er det 100 % det indre der holder mig fanget. Så det intellektuelle niveau. Så det var en stor udfordring, at jeg intet anede om, hvordan de var. Umiddelbart synes jeg ikke, at jeg valgte hverken rigtig eller forkert, men det er jo også i og med, at jeg ikke aner, hvad de indeholder ud over den fysiske del jeg kan se,” forklarer Ida og uddyber:

”Hvis nu man havde hørt dem snakke inden, man så deres ansigter, og hørt dem sige nogle flere ting end det de gjorde. Så havde mit valg måske været meget anderledes.”

Slut med Jesper

Valget faldt i programmet på 24-årige Jesper, som Ida virkede til at finde meget tiltrækkende. Dog ses de ikke længere.

”Han var jo en rigtig pæn fyr, men på det intellektuelle plan og på det som jeg synes er leder efter i en fremtidig partner, der var vi ikke på det samme sted. Vi var ikke et super godt match. Men han var rigtig sød og en meget behagelig fyr, men jeg er meget svær at imponere – tror jeg. Der skal meget til, for at der er nogen der kan holde mig fanget. Jeg tror også, at hans intentioner var noget mere fysiske end mine måske har været,” siger Ida.

Der bliver krammet løs under indspilningerne. Foto: Per Arnesen / TV 2

”Sådan er Ida”

Ida er en meget åben pige, og virkelig ikke en, der bliver skræmt af lidt nøgenhed. Idas familie har heller ikke haft nogen problemer med at hun deltog.

”Det har de været meget afslappede omkring. Mine søstre og forældre har været positive. De er vant til at der foregår fjollede ting omkring mig. Min søster og jeg har danset samba i rigtig mange år, så hele den der kropsfrihed er meget normal for os. De er vant til at vi er meget kropsfrie. Og det er også sådan vi er opvokset med, at man ikke behøver at gemme sin krop hele tiden,” fortæller Ida og uddyber:

”Jeg tror ikke det for konsekvenser for min fremtid, så længe jeg holder fast i at vi er skabt som vi er. Jeg har været forberedt på at der kommer mange kommentarere, og det er også okay.”

Ingen er perfekte

Noget af det som mange nok vil have betænkeligheder ved, hvis de skulle være nøgne på tv, må være de konsekvenser det kan få for ens nærmeste – i særdeleshed ens børn. Ida har ikke børn endnu, men hun har gjort sig tanker omkring, hvordan det vil være for dem, at deres mor har været med i nøgendating.

”Jeg håber, at jeg kan opdrage dem til at være lige så bare, som jeg selv har været. Det er nogle ting, som jeg gerne vil give videre. For jeg synes, at den generation vi er i er meget kropsforskrækkede. Så det er også ligeså meget for at inspirere til det, og man skal slappe af i den krop vi har, for der er ingen der er perfekte. Det er det billede vi ser i dag, at folk tror, at de skal være perfekte. Alle skal have de der lange ben, store bryster og fast numse. Det er et forfærdelig budskab. Det er klart, at depression og angst nærmest bliver folkesygdomme, fordi vi har enormt høje krav til os selv,” fortæller Ida.

Ida er vant til at være afklædt. Her er hun i sit sambakostume. Foto: Privatfoto

Ikke bekymret for fremtiden

Når man er deltager i et nøgenprogram, så har man ingen kontrol over, hvor de nøgne billeder og videosekvenser ender henne. Som man ser i de mange sager med hævnporno, så kan man ende på diverse sider, som man måske ikke forbinder sig selv med. Det er dog ikke noget der skræmmer Ida.

”Nøgenbilleder kan jo ende der i alle tilfælde. Hvis man sender et nøgenbillede over Messenger, så ender det jo ude på nettet alligevel. Så om det så er på tv eller i en Messengersamtale eller på Snapchat. Så kan de også tage det derfra. Jeg synes ikke, at forskellen er den så stor. Så det bekymrer mig ikke,” udtaler Ida.

Til gengæld har hun et vigtig budskab til alle:

”Vi skal blive bedre til at acceptere vores krop og ikke være flov over den. For mig handler det lige så meget om at have en sund krop og sind. Og man skal være glad for det man har og gør, og ikke kun hvad samfundet vil have,” slutter Ida af.

Du kan se Ida og de andre deltagere på TV2 Play lige her.

Ida har også en passion for heste og ridning. Foto: Privatfoto

 

Anbefalet til dig