Idrætsmøde: Tidligere professionel håndboldtræner skal stå i spidsen for Aalborgs sunde folkemøde

07/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

DGIs landsstævne stod flot på havnefronten i Aalborg. Foto: DGI / Aalborg Kommune
Der er store visioner og drømme forude, når Aalborg i slutningen af august inviterer danskerne til idrætsmøde. Tidligere elitechef og professionel håndboldtræner Morten Arvidsson står i spidsen for udviklingen af den nye fire dages idrætsevent i Aalborg.

Mest læste i dag

Aalborg er en sportsglad kommune. Der er masser af medlemmer i det rige foreningsliv og masser af sportshold og udøvere i den absolutte top i mange sportsgrene. Så derfor er det naturligvis også en sports- og idrætsglad person Aalborg Kommune har ansat til at stå i spidsen for udviklingen af Idrætsmødet i Aalborg. Den tidligere professionelle håndboldtræner og elitechef i Randers Kommune, Morten Arvidsson er i fuld gang i sit nye job:

"Det er en meget spændende event vi er ved at udvikle. Sport og idræt har altid haft stor bevågenhed i Aalborg, og byens infrastruktur kan rumme al sport - både på land og på Limfjorden. Så jeg er virkeligt glad for at få lov at arbejde med at udvikle idrætsmødet," siger Morten Arvidsson

Idéen om idrætsmødet opstod efter en succesfuld afvikling af DGI Landsstævne i Aalborg Midtby i 2017, hvor især havnefronten og Vestre Fjordpark viste sig som fremragende arenaer for idrætsevents. I starten 2019 blev der afsat midler til at udvikle første udgave. Sundheds- og Kulturrådmand Mads Duedahl er glad for at man har fået Morten Arvidsson med på holdet.

"Jeg ser det som et kæmpescoop, at vi har Morten i spidsen for Idrætsmødet. Jeg tror meget på hans visioner for projektet. Han har enorm indsigt i sporten og idrættens verden. Både fra håndboldsidelinjen i elitesport, mens også organisatorisk udenom idrætten. De egenskaber tror jeg er et godt match med det vi gerne vil med idrætsmødet," siger Mads Duedahl

Store visioner efter rolig start

Idrætsmødet skal udfolde sig i Aalborg over fire dage fra 29. august til og med 1. september. Målet er at gøre fysisk aktivitet og idrætten tilgængelig for alle, samtidigt med at idrætsmødet gerne vil være forum for en debat rundt om idrætten og dens betydning:

"Vi vil gerne have et 360-graders perspektiv på idrætten. Man skal på de fire dage se og føle idrætten igennem en masse aktiviteter og shows på byens mange arenaer. Og så skal vi vidensdele, debattere og vise best practice på idrætsområdet. Idrætten kan nedbryde barrierer og åbne døre både på det personlige og samfundsmæssige niveau, det håber jeg mødet her kan være med til at synliggøre," siger Morten Arvidsson.

Planlægningen af årets program er i fuld gang. Målet er at idrætsmødet skal ramme mange målgrupper, med en aktivitetsdel, en konference, og en folkemødedel med interessante talks om idræt og sport. Aalborgs visioner for idrætsmødet er store, men det skal udvikles stille og roligt med erfaringerne fra debutudgaven i år:

"Det her er første år, hvor vi gerne vil have prøvet en masse ting af. Det er et år, hvor vi skal have budt både danskerne, idrætslederne og idrætsorganisationerne indenfor og få gjort os nogle erfaringer. Men på sigt skal det selvfølgelig vokse i skala og vi håber det med tiden kan vække international interesse," siger Mads Duedahl

Anbefalet til dig