Ifølge kommunen: Folkeskolerne i Horsens forbedrer karaktererne

05/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

Hænderne skyder beredvilligt i vejret i Horsens, fortæller en intern undersøgelse kommunen har gennemført. Foto: Shutterstock
Horsens Kommunes folkeskoleelever fortsætter med at øge karaktergennemsnittet til afgangsprøverne. Det er især i fagene dansk og matematik, at bundniveauet er hævet.

Mest læste i dag

7,1. Sådan lyder det samlede karaktergennemsnit for sommerens afgangsprøver i folkeskolen. Det viser en intern opgørelse, Horsens Kommune har lavet. Dermed fortsætter folkeskolerne en god udvikling med stigende karakterer. På syv år er karaktergennemsnittet steget fra 6,3 til 7,1, og den udvikling har bragt Horsens Kommune over landsgennemsnittet.

Godt læringsmiljø resulterer i bedre karakterer

En del af forklaringen på det gode resultat er, at flere elever i år har klaret prøverne i dansk og matematik med et karaktergennemsnit over 02. Samtidig viser opgørelsen også, at endnu flere elever har været til prøve i år sammenlignet med sidste år.

Formand for Børne- og Ungeudvalget, Lone Ørsted, glæder sig over den fortsat positive udvikling i folkeskolen. En udvikling som ikke kun handler om karaktergennemsnit, men også om at skabe et godt læringsmiljø, hvor alle kan være med.

"Tallene er med til at understrege, at vores lærere, pædagoger og ledere gør et rigtig godt stykke arbejde på vores folkeskoler. Både i det daglige med at skabe en skole, hvor der er plads til alle, og så selvfølgelig i forhold til at ruste eleverne til tage skridtet videre efter folkeskolen. Og jeg er også glad for, at vi oplever et løft i bunden af karakterskalaen. Jeg tror helt sikkert, at en god oplevelse til afgangsprøverne betyder, at endnu flere unge får mod på at tage en ungdomsuddannelse

Senere på efteråret offentliggør Børne- og Undervisningsministeriet de officielle beregninger af karaktergennemsnittet landet over. Her kan forskelle i beregningsmetoden betyde, at ministeriets tal kan afvige en smule fra Horsens Kommunes egne beregninger.

Anbefalet til dig