Ildgøgl, rovfugle og masser af musik: Her er nogle af højdepunkterne på Middelalderfestival

Kort & Godt
Koenix fra Schweiz spiller på Horsens Middelalderfestival. Foto: Horsens Middelalderfestival
Horsens Middelalderfestival nærmer sig med hastige skridt og d. 23.-24. august venter en festival med oplevelser for alle aldre. Årets program ligger klar og byder på to dage tætpakket med musik, gøgl og underholdende historietime.

Mest læste i dag

I år har Børneområdet fået en ny placering i det område, der hedder Buen sydøst for FÆNGSLET. Her kan små og store fx kigge forbi Børnebondegården og klappe de søde dyr, komme helt tæt på smukke rovfugle eller tage en venskabelig sværdkamp mod Ridder Schmidt. I det store telt hos Hr. Oluf kan børn deltage i dans, spændende foredrag, skøn musik og kreative workshops. Mester Peder vender selvfølgelig også tilbage med sit magiske hatteteater, men når skumringen nærmer sig er han i år også klar med mørke fortællinger

Centrum for Borggården er igen i år den store ridderarena, hvor den tyske trup Die Löwenritter viser med deres evner til hest med sværd og lanser. De giver to shows fredag og tre shows lørdag. Under hvert show styres løjerne af den danske herold Permand von Greifenstein.

I Ridderarenaen kan publikum også glæde sig til et gensyn med de italienske flagkastere, rovfugleshow og ildgøgl.

Musikalske højdepunkter

På de tre hovedscener, Kroscenen, Skovscenen, Buescenen og i Klosterhaven kan publikum glæde sig til middelalderlig musik med bands fra hele verden. De elskede In Vino Veritas fra Italien vender tilbage til Horsens efter et par års fravær. Fra Rusland får vi besøg af pigebandet Idisi og fra Schweiz ankommer energiske Koenix. De danske bands Virelai, Moro, Almune og Ramashang bringer også fest til pladsen med flere koncerter hen over festivalen.

FÆNGSLETs gamle gymnastiksal bliver igen i år forvandlet til en fantastisk middelalderkirke, hvor publikum kan opleve koncerter og munkesang eller blot et øjebliks ro fra den larmende festivalplads. Ved siden af kirken ligger Klosterhaven, der er fyldt med middelalderlige planter, blomster og urter, og her kan man bl.a. møde munke fra Johannniteordenen, der kan fortælle om middelalderens lægekundskab.

Forbedringer på pladsen

På festivalen er der i år fokus på at publikum får en endnu bedre oplevelse, når de bevæger sig rundt på pladsen. Det sker bl.a med mere skiltning og klarere afgrænsede områder. Fysisk bliver det også nemmere at komme rundt med klapvogne, rullestole og rollatorer mm. da der, på de faste overflader, bliver etableret stier, der holdes fri for træflis.

På festivalen vil publikum også kunne opleve et stort teateroptrin, bueskyttere, den store markedsplads med boder, middelalderlige spil, lege og alt muligt andet. I Horsens skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og mærkes.

Horsens Middelalderfestival foregår d. 23. - 24. august 2019 på FÆNGSLET i Horsens.

Anbefalet til dig