Kloge mennesker, musik og superhelte på biblioteket i efteråret

05/08/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Er du til litteratur, musik og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, er der helt sikkert noget for dig i Vejle Bibliotekernes nye program, som udkommer den 8. august. Der er et bredt udvalg af oplevelser på kommunens fem biblioteker i efteråret, som også står i superheltenes tegn.

Mest læste i dag

Vejle Bibliotekerne har masser af spændende, underholdende og lærerige oplevelser for både børn og voksne på programmet i efteråret. Du kan bl.a. se frem til at møde en række populære forfattere som Anne-Cathrine Riebnitzsky, Anna Elisabeth Jessen og den norske bestsellerforfatter Anne B. Ragde, få læseinspiration af komikerne - og bogormene - Mette Frobenius og Thomas Wivel eller litteraturforskeren Stefan Kjerkegaard, tage med på den årlige bustur til BogForum eller være med til at fejre ny litteratur, når årets debutantpris bliver uddelt til to lovende yngre forfattere.

Eller du kan blive lidt klogere på verden med en række tankevækkende foredrag. Du kan f.eks. høre Peter Øvig fortælle om at leve med en psykisk syg mor og om hans egen kamp mod depressionen, blive klogere på klimaet med meteorolog Peter Tanev eller det nye Kina med journalist Jan Larsen, og blive klædt på til en god nattesøvn med hjerneforsker Birgitte Rahbek Kornum.

Der er også masser af musik på programmet - fra fællessang i Spil Dansk Ugen over jazzens historie musikalsk fortalt af Emil Sommer Quartet til en artist talk med den spændende sangerinde og sangskriver Katinka. Og så kan du som noget helt nyt starte dagen med en sang, når Vejle Bibliotek fra den 4. september byder på morgensang for alle hver onsdag kl. 9.

Superhelte for hele familien

Børnene kan også se frem til masser af oplevelser og gode grin. Bibliotekerne går amok i superhelte i efteråret med en række kreative worshops, hvor de små kan lave deres eget superhelteoutfit, bygge en superhelte eller komme i superhelteskole. De lidt ældre kan møde forfatterparrret bag superhelteserierne Ghost og Medusa, Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen, eller tage deres forældre med og opleve Troldspejlets Jakob Stegelmann live, når han fortæller alt, hvad han ved om superheltenes historie - og det er ikke så lidt.

Som altid har bibliotekerne selvfølgelig også masser af underholdende og tankevækkende børneteater på programmet, og I får også rig mulighed for at hygge jer som familie med familielæseklub og familieyoga, barselsklub og småbørnsswing, historiefortælling, sang og leg.

Hjælp til det digitale

Også i efteråret kan du få hjælp til den digitale verden på et af de gratis kurser, som denne gang bl.a. har fokus på bæredygtighed, Virtual Reality, informationssøgning og bibliotekets mange digitale tilbud. Og så er Åbent IT-værksted også tilbage, denne gang under titlen Spørg om IT. Som altid kan du hver torsdag kl. 10-12 kigge forbi og få hjælp til hverdagens små IT-problemer.

Du kan hente efterårsprogrammet på dit lokale bibliotek fra den 8. august eller se det på vejlebib.dk.

 

Se den digitale udgave af efterårsprogrammet.

Anbefalet til dig