Kolding samler sit eget Ungeklimaråd: Kender du en, der vil kæmpe for en grønnere verden?

Kort & Godt
Klimaet har det hårdt. Et nyt råd af unge skal se, om de kan finde en løsning på de problemer. Foto: Shutterstock
"De unge skal høres i de klimaudfordringer, som vi står overfor!"

Lige nu læser andre også

Sådan lyder det fra formanden for Koldings Ungdomsråd, Alexander Nørup, når han beskriver de unges rolle i klimadebatten. Tidligere på året besluttede Ungdomsrådet, at Kolding skal have sit helt eget Ungeklimaråd, som udelukkende skal bestå af unge mennesker mellem 13-30 år.

"Det er vigtigt at unge inddrages i de beslutninger, som på sigt kan være med til at påvirke dem og den næste generation. Derfor vil vi i Ungdomsrådet gerne mobilisere alle unge i kommunen, som har en interesse for klimaet og bæredygtighed, så de kan være med til at sætte skub på den bæredygtige dagsorden," fortæller Alexander Nørup. 

Idéen til at etablere et klimaudvalg for unge kommer fra det nationale ungeklimaråd, som i april måned kom med deres anbefalinger til regeringen. Nu griber Kolding Kommune bolden sammen med Koldings Ungdomsråd, og håber, at en masse unge mennesker melder sig på banen.

Kender du en der burde være med i Ungeklimarådet?

Torsdag d. 19. september kl. 19.00-21.00 inviteres alle interesserede unge mellem 13-30 år til et arrangement i By- og Udviklingsforvaltningen på Nytorv 11. Her kan man melde sig til at blive en del af ungeklimarådet, være med til skabe rammerne og møde lokale politikere og embedsfolk, som står klar til at drøfte hvilke temaer, emner og problemstillinger, som ungeklimarådet skal arbejde med fremadrettet.

.

Anbefalet til dig