Mange begår denne fejl: Derfor skal du altid stryge dit sengetøj

10/06/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Mange tænker sikkert at det ikke er nødvendigt - men det viser sig, at det faktisk er en rigtig god ide, at stryge sit sengetøj.

Mest læste i dag

Vi tilbringer faktisk omtrent en tredjedel af vores liv i sengen. 

Derfor er det også vigtigt at der eksempelvis er rent og rart der hvor vi sover. Og det viser sig at der er nogle overraskende fejl, som mange af os sikkert begår.

Det skriver forbrugersitet Reviewed

Det kommer sikkert ikke som en overraskelse for os, at vores senge kan skjule meget skidt. Derfor er det også yderst vigtigt, at vi sørger for at holde sengetøjet friskt.

Sådan holder du også bakterier, støvmider og allergi for døren.

Hvis du sover i samme sengetøj i over en uge ad gangen, så er der altså døde hudceller, bakterier og støvmider at finde i dit sengetøj.

Ved at holde sengetøjet rent, kan du også forbedre din nattesøvn. 

Herunder kan du se en række af de ting, som du kan gøre for at holde sengetøjet rent. 

1. Stryg dit sengetøj

Mange af os smider sikkert sengetøjet i tørretumbleren eller på tørresnoren - og herefter lægger vi det på igen. Det viser sig dog, at vi faktisk bør stryge vores sengetøj - men hvorfor? Når vi blot "krøller" det igen med det samme, når vi sover i det? Det er der faktisk en rigtig god forklaring på. Ved hjælp af varmen fra strygejernet dræber vi nemlig de bakterier eller mider, der eventuelt kan have overlevet en vask. 

2. Følg vaskeanvisningen

Når vi taler om vask, så er det ikke ligegyldigt om du vasker dit sengetøj ved den ene eller anden temperatur - desuden er det heller ikke alt sengetøj, der skal vaskes ved samme temperatur eller på samme måde. Det kommer nemlig an på materialet. Derfor er det meget vigtigt, at du altid tjekker vaskeanvisningen, inden du blot smider sengetøjet i maskinen og trykker start.

3. Fyld ikke maskinen 

Et godt råd er også, ikke at fylde vaskemaskinen helt op. Når du fylder maskinen helt op, bliver tøjet nemlig ikke lige så rent. Sengetøjet har ganske enkelt brug for plads, til at blive rent. Det tip kan i øvrigt også bruges i forbindelse med andet tøj, for faktisk halverer du en vask, så virker det nemlig mere skånsomt på tøjet og derfor næsten på samme måde som en skånevask.

4. Brug bolde i tørretumbleren

Hvis man bruger tørrebolde i tørretumbleren forhindrer man, at tøjet vikler sig sammen. Således bliver det helt gennem tørt og rent.

5. Hæng dit sengetøj udenfor 

Hvis man har mulighed for det, så er det et rigtig godt trick, at hænge tøjet udenfor. Der er flere gode ting ved dette, både at du får dejligt friskt sengetøj som dufter dejligt - men derudover så kan sollys faktisk dræbe visse bakterier. 

Anbefalet til dig