Nemme haveråd

02/08/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Er du en af de mange haveglade vejlegensere, så vil du nok også gerne have et godt råd eller to med dig på vejen. Denne artikel skal handle om, hvordan du sidst på sommeren og i efteråret kan forberede dig ekstra godt til den lange tid uden så meget havearbejde.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Det kan hurtigt komme til at føles som en lidt lang periode, når efteråret efterhånden er ved at nærme sig, og der snart er rigtig længe til, at man kan gå og nusse og hygge med tingene i haven. Heldigvis er der dog masser af gode projekter at lave i efteråret, og mange af dem handler eksempelvis om at holde haven ved lige og forberede den på vinteren.

Det kan også være dele af huset, som skal klares. Tagrensning er næppe det, du drømmer om på puden, men ikke desto mindre skal det selvfølgelig gøres. Der skal tjekkes op på den slags, så du kan føle dig med igen, og rensning af taget er bare vigtigt, hvis dit hus skal have et flot look.

Det gælder naturligvis også tagrenderne som for nogle kan være en lidt drilsk størrelse. Det er ofte et område, man ikke rigtig har en naturlig interesse i og dermed også forstand på. Derfor er det klogt lige at forhøre sig ad, så man får købt de rigtige ting til processen.

Forbered din have på vinteren

Vinteren herhjemme kan være mild og ganske behagelig, og så kan den også sommetider gå hen og være rigtig barsk og modbydelig. For haven er det naturligvis det første, som er mest ideelt, hvis man nu selv kunne vælge. Det er desværre ikke tilfældet, og derfor må man også forberede sig på de ting, som kan komme.

Med en mild vinter bliver det også et nemmere forår og en bedre sommer. Det har dog også den betydning, at tingene vil blomstre tidligere, end man er vant til. Bliver det derimod rigtig barsk og koldt med en masse frost, kan det være noget mere udfordrende, når man starter op med havearbejdet igen til foråret.

Men hvordan er det så, man forbereder haven på frosten? Først og fremmest skal man få gjort de nødvendige ting i efteråret. Måske skal græsplænen køres og vendes en tur, så der bliver rusket op i det hele. Det kan også tænkes, at man har brug for at klippe nogle ting helt ned, så der kommer nyt liv.

I andre tilfælde skal man helt have fjernet buske eller hække, som måske ikke er så anvendelige og praktiske, som det tidligere har været tilfældet. I så fald er det bare med at få det væk.

 

Anbefalet til dig