God balance på boligmarkedet i den fynske hovedstad
Generelt set er fordelingen af udbud og efterspørgsel på lejeboliger i Odense i bedre balance sammenlignet med landets øvrige storbyer. Det kan derfor antages, at det er nemmere at få fingrene i ønskeboligen, hvis man søger i Odense. Dette kan konkluderes, da udbud og efterspørgsel har en maksimal afvigelse på 7%.
Nemmest at få fat i større boliger
Selvom fordelingen mellem udbud og efterspørgsel er fordelt nogenlunde ligeligt, kan det dog stadig godt betale sig at sigte efter en af de større boliger i Odense. Udbuddet af boliger på minimum tre værelser, er nemlig større end efterspørgslen fra de boligsøgende. Vælger man en større bolig, kan man med fordel, som studerende, flytte sammen med sine bedste venner, eller som par vælge at få et ekstra værelse med plads til kontor, gæsteværelse eller noget helt tredje. Plads er en luksus, og dette kan i mange tilfælde være med til at gøre den kommende bolig endnu mere ønskelig.
Foto: Akutbolig.dk
Om undersøgelsen
Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer.
Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.
For begge datasæt er den procentmæssige andel blevet udregnet. Værdierne angiver således hvor stor en andel af de boligsøgende i de pågældende byer, der søger en bolig med henholdsvis et, to, tre eller minimum fire værelser. På samme vis angives udbuddet som den procentmæssige fordeling af ledige boliger i 2018 fordelt på antallet af værelser. De to datasæt sammenholdes med henblik på at sammenligne udbud og efterspørgsel.