Nomineret til prestigefyldt pris: Viborgs gademekka er muligvis Danmarks flotteste forvandling

Kort & Godt
Renoverprisen har kig på GAME Street Mekka som en af de seks flotteste renoveringer i Danmark. Foto: Viborg Kommune
Renoveringen fra udtjent produktionshal til epicenter for unges gadeidræt i Viborg Kommune er af en fagjury nomineret til Danmarks bedste renovering.

Mest læste i dag

Indtil i dag var 157 indstillede projekter med i opløbsfeltet til RENOVER prisen. Det felt blev i dag reduceret til bare seks. Mads Panny, som er formand for Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, er stolt over den flotte anerkendelse, der ligger i nomineringen, og siger i den forbindelse:

"Vi er især stolte af, at vi er nomineret til prisen på grund af forvandlingen fra udtjent industribygning til sprudlende idrætsfacilitet. Netop hele transformationen fra gammelt til nyt var en af grundpillerne i projektet. Desuden er vi meget glade for, at dommerkomiteen i nomineringen peger på, at GAME Streetmekka Viborg er med til at skabe en værdifuld ny identitet, at bygningen fungerer som epicenter for de unges gadeidræt, og at det binder områdets forskellige boligområder sammen på en sympatisk måde."

Huset er placeret i den nye bydel, Viborg Baneby, som i øjeblikket skyder op i Viborg Midtby. Her ligger bygningen med sin fremtoning som "den frække, lidt anderledes dreng i klassen" lige ved siden af - det også nybyggede - Plejecenter Banebo.

Sender tak til samarbejdspartnere

Viborg Kommune var bygherre på projektet, men tilblivelsen var i høj grad et samarbejde, og Mads Panny sender i forbindelse med nomineringen derfor også en stor tak for samarbejdspartnerne bag renoveringsprojektet - herunder Totalentreprenør Thomas Andersen A/S, EFFKT Arkitekter, GAME og Rambøll A/S. 

Det er alle disse partneres fælles fortjeneste, at GAME Street Mekka Viborg af nomineringsudvalget bl.a. beskrives som "..det begavede bud på en ny skarptskåret, transparent facade" og "...et overbevisende bud på en livgivende oase med noget på hjerte."

Mange priser

Det er ikke første gang GAME Street Mekka Viborg får positiv opmærksomhed - tværtimod. F.eks. var bygningen blandt de 40 bedste arkitekturprojekter i Europa, der var nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og den er af arkitekturhjemmesiden ArchDaily kåret som den bedste idrætsfacilitet i 2019.

Om renoveringen af GAME Street Mekka også løber med RENOVER prisen 2019, afgøres torsdag den 5. september 2019 ved en prisfest i Valby arrangeret af Dansk Arkitektur Center. 
 

Anbefalet til dig