Nordkraft åbner sandstrand midt i byen: Viser gratis koncerter, film og stand up

04/07/2019

Christian Granhøj Skouboe

Sand mellem tæerne og en god film på lærredet. Foto: Nordkraft
Bare tæer i strandsand, varme, læ og tørvejr, is til børnene og et køligt glas i hånden. Lyder det som den perfekte sommer? Så skal du besøge Kedelhallen i Nordkraft, som i en måned omdannes til Costa del Nordkraft med en indendørs sandstrand med strandmøbler og legetøj til børnene.

Mest læste i dag

Stranden åbner den 11. juli, og programmet starter i år den 17. juli. Det sker med et væld af aktiviteter: hver onsdag er der songwriters beach club, om torsdagen viser Biffen solnedgangsfilm og lørdag sluttes ugen af med et godt grin, når der er standup show på stranden. Der er fri entré til alle arrangementerne. 

Hver onsdag og lørdag fra 20 til 21 er der happy hour i Beach Baren, hvis de voksne trænger til at komme lidt ud om aftenen. Hvis man er på stranden med familien, så er der også noget at opleve. Ligeledes hver onsdag og lørdag arrangeres der skattejagt for mindre børn klokken 17. Her kan familines yngste medlemmer se, om de kan finde et gavekort, der kan byttes til en is eller et nyt badedyr.

Nok at grine af..

Skråen byder også velkommen til Comedy Beachclub, hvor man kan få sig et godt grin sammen med en række stærke navne fra dansk stand up's spirende vækstlag.

Programmet for stand up'en er:

20/7 Christian Bols, Jes Busk, Jimmy Lauridsen
 
27/7 Christian Bols, Hjalte Rytter, Lasse Madsen
 
3/8 Den Sorte Kyllings Improshow
 
10/8  Jes Busk, Hjalte Rytter, Sebastian Rasmussen

Kom tidligt og få en god plads. Der er fri entre og kolde drinks i baren. Drikkevarer må ikke medbringes.

.. Og lytte til

Det er ligeledes Skråen, som står bag Songwriters Beachclub, hvor nogle af Nordjyllands bedste og mest talentfulde singer/songwritere underholder. Besøgende kan læne sig tilbage strandstolen med en kold drink, og nyde musikken. Arrangementet foregår alle onsdage fra 17. juli kl. 21, og der er fri entre

Programmet ser sådan ud:

17/7    Lausen, Sili

24/7    SIRO, Distractions

31/7    Rikke Thomsen, Lasse Børgesen

07/8    Mari, Ginne Marker

Kom tidligt og få en god plads. Der er fri entre og kolde drinks i baren. Drikkevarer må ikke medbringes.

Solen går ned over biograflærredet

Alle torsdage fra 18. juli til 8. august kl. 21.30 vises der Solnedgangsfilm. Det er Biffen, som står bag fremvisningerne, hvor der både er nye hits og gamle klassikere på plakaten. 

Programmet for fremvisningerne er: 

18/17 kl. 21.30 Don't Worry, He Won't Get Far on Foot:

”Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot” er baseret på den sande historie om tegneren John Callahan og er et rørende og humori-stisk drama om livets krumspring og kunstens helbredende kraft. Instrueret af Oscar-nominerede Gus van Sant (Good Will Hunting, Milk) og med en ekstremt vel-spillende Joaquin Phoenix. Desuden med-virker Rooney Mara, Jonah Hill, Jack Black, Udo Kier og musikerne Beth Ditto (Gossip) og Kim Gordon (Sonic Youth).

25/7 kl. 21.30 Blackkklansman:

Spike Lee sætter tænderne i den sande historie om Ron Stallworth, som trods sin hudfarve blev medlem af Ku Klux Klan (og som den dag i dag bærer medlemskort til KKK). Hvis ikke det var sandt, ville det have været en vittighed, og netop denne spænding mellem det komiske og det dramatiske er filmens spillerum. I hovedrollen ses John David Washington, der debuterede som 6-årig i Spike Lees ”Malcolm X”, mens Topher Grace spiller David Duke og Adam Driver politikollegaen Flip. Også skuespilleren og borgerretsaktivisten Harry Bellafonte har en lille rolle.

1/8 kl. 21.30 Mine aftener i Paradis:

Salvatore med kælenavnet "Toto" (Salvatore Cascio), deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og så biografen. Hele magien i "Paradiso" fortryller drengen, ikke kun selve filmene og biografsalen, men også operatørrummet med troldmanden Alfredo: Billederne, de mange spændende verdener og historier - og så ikke mindst alle de "forbudte" scener, som byens selvbestaltede og almægtige censor, den lokale præst, forlanger fjernet fra filmene. De forbudte kys...
Da Toto bliver større, bliver han selv operatør og assisteres fortsat af Alfredo, som lærer ham om livet. Efter en kærlighedsaffære med den lokale bankdirektørs datter rejser den unge Toto fra byen og først mere end tyve år senere vender han tilbage...

8/8 kl. 21.30 The Big Lebowski:

Jeffrey Lebowski eller "The Dude" vender hjem fra supermarkedet, hvor han bliver overfaldet af pornoproducenten Jackie Treehorns to håndlangere. De afkræver ham de penge som Dudes påståede kone, Bunny, skylder Treehorn. Før misforståelsen bliver afklaret, når de to håndlangere at tisse på Dudes højt værdsatte stuetæppe. Efter at have konsulteret sine to venner Walter og Donny over et spil bowling opsøger han derfor den Jeffrey Lebowski, som Bunny i virkeligheden er gift med, for at blive kompenseret for sit overtissede tæppe. Instrueret af Joel Coen.

 

 

Anbefalet til dig