Ny undersøgelse: Aalborgs boligsøgende konkurrerer om byens toværelseslejligheder

Foto: Akutbolig.dk
Ny undersøgelse viser, at de boligsøgende i Aalborg bliver nødt til at slække lidt på kravene, hvis de vil være sikre på at få en bolig.

Mest læste i dag

Hjemmesiden Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

To-værelses lejligheder i høj kurs

Kigger man på undersøgelsen, fremgår det at over halvdelen af de boligsøgende efterspørger to-værelses lejligheder i Aalborg. Dog har udbuddet svært ved at følge med på lige netop denne boligtype, og udgjorde kun 35% af de ledige boliger i 2018. Derfor har mange boligsøgende svært ved at få fingrene i lige præcis den bolig, de søger.

Udvidede søgekriterier kan være til stor hjælp

Da udbuddet af de mindre lejeboliger i Aalborg er småt, vil de boligsøgende kunne drage stor gavn af at udvide deres søgekriterier, og i stedet gå efter lejemål på tre eller flere værelser. De tre-værelses lejemål er nemlig den type lejemål, som der er allerflest af, samtidig med at de heller ikke er i ligeså højkurs som boligerne med to værelser

Foto: Akutbolig.dk

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer.

Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.

For begge datasæt er den procentmæssige andel blevet udregnet. Værdierne angiver således hvor stor en andel af de boligsøgende i de pågældende byer, der søger en bolig med henholdsvis et, to, tre eller minimum fire værelser. På samme vis angives udbuddet som den procentmæssige fordeling af ledige boliger i 2018 fordelt på antallet af værelser. De to datasæt sammenholdes med henblik på at sammenligne udbud og efterspørgsel.

Anbefalet til dig