Nyt mentortilbud til sårbare unge kvinder i Viborg

Af: Helge Rahbek

|

18/10/2018

Kort & Godt
Modelfoto.
Viborg Kommune har lavet en aftale med mentortilbuddet PIFT, hvor frivillige ressourcestærke mentorer støtter sårbare unge kvinder i at opnå en bedre trivsel, at sætte sig mål, og komme tættere på uddannelse eller arbejde.

Lige nu læser andre også

Psykisk sårbare unge kvinder risikerer at fare vild i overgangen til voksenlivet. Mange dropper ud af uddannelsessystemet og havner i stedet på offentlig forsørgelse. Det er både et problem for den enkelte unge og for samfundet.

Derfor har Viborg Kommune lavet en aftale med PIFT, om at henvise et antal unge til deres mentortilbud. 

”Hele Viborg ønsker, at unge kommer godt i vej, og i forhold til det kan PIFT bidrage med nye perspektiver via inddragelse af frivillige”, siger arbejdsmarkedschef Charlotte Burvil.

Hun bakkes op af projektkoordinator i PIFT, Julie Lykke Nielsen:

”En del unge, især piger, har svært ved at håndtere udfordringerne i voksenlivet som de ofte står alene med. Erfaringerne fra de kommuner, hvor vi allerede er i gang, viser, at de unge gennem mentortilbuddet får en markant bedre trivsel, og at mange af dem kommer videre i uddannelsessystemet. Det frivillige mentorskab kombineret med et professionelt set up i forhold til match, opfølgning og supervision kan noget særligt,” siger hun.

Flere kommuner med

PIFT startede op som pilotprojekt i en række kommuner på Sjælland i 2015, og har sidenhen arbejdet på at udbrede indsatsen til flere kommuner. Viborg er den anden kommune i Jylland, som nu starter ud med PIFTs mentorforløb. Den første var Odder, hvor 12 sårbare unge kvinder har startet mentorforløb siden november 2017.

”Vi glæder os til at samarbejde med Viborg Kommune om at støtte unge udsatte kvinder. Med PIFT i Viborg kommune håber vi ligeledes at flere jyske kommuner vil vise interesse for at starte PIFT op i deres kommune til glæde for de unge,” siger Julie Lykke Nielsen, som er projektkoordinator i PIFT.

Søger mentorer

Det er planen, at de første mentorforløb skal startes op allerede i januar. Derfor søger PIFT efter mentorer i Viborg-området, som har lyst til at gøre en forskel.

”Vi søger ressourcestærke og åbensindede mentorer over 25, som selv er i job, under uddannelse eller pensionerede. Som mentor mødes man typisk et par gange om måneden med den unge gennem et halvt eller et helt år. Vi tilbyder en række kurser og redskaber til brug i mentorforløbet og adgang til sparring med PIFTs ekspertpanel,” fortæller Julie Lykke Nielsen.

PIFT er et samarbejde mellem KVINFO og Foreningen Nydansker, som begge har mange års erfaring med at drive frivillige mentorprogrammer. Programmet er dels finansieret af de deltagende kommuner og dels af en bevilling fra Velux Fonden.

Er du interesseret i at høre mere om PIFT, eller ønsker du at blive mentor, så kontakt projektkoordinator Julie Lykke Nielsen: jln@pift.nu / 5076 3355

Anbefalet til dig