Odense Letbane inviterer naboer til familietræf

23/11/2018

Helge Rahbek

Det kan kræve en del at være nabo til anlægget af letbanen. Som tak for tålmodigheden inviterer Odense Letbane odenseanerne til et familievenligt arrangement, hvor man kan komme tæt på arbejdet, stille spørgsmål og hygge sig med god mad og køreture med minitog.

Mest læste i dag

Arrangementet, der finder sted i Hjallese, er det første af flere igennem byen i takt med, at sporarbejdet skrider frem.

Arbejdet med letbanen har allerede været i gang i Hjallese et stykke tid, men arbejdet skifter nu karakter, da selve sporarbejdet påbegyndes. Skinnerne, stationerne og køremasterne bliver gradvist synlige i bybilledet indtil sommeren 2019, hvorefter testkørslerne efter planen begynder. I slutningen af 2020 skal letbanen være i drift.

Sådan kommer Odense Letbanes kontrol- og vedligeholdelsescenter til at se ud.

Arrangement for hele familien

Odense Letbane har tidligere holdt infomøder i blandt andet Hjallese, men det er første gang man prøver med ’åben byggeplads’, der er et mere familievenligt koncept.

Der bliver serveret spansk paella, og hvis man undrer sig over det spanske islæt, så skyldes det, at entreprenøren på sporarbejdet er den spanske koncern COMSA.

Til børnene er der et lege-hjørne med LEGO og tegne-aktiviteter.

”Det store trækplaster for børn og barnlige sjæle bliver nok mini-toget, der kører i pendulfart mellem Hestehaven og byggepladsen ved Munkebjergvej, hvor letbanens store kontrolcenter er under opførelse,” siger Rune Bager. der er chef for Nabokommunikation hos Odense Letbane.

Arrangementet ’åben byggeplads’ finder sted lørdag 24. november fra klokken 11.00 til 15.00 på Hestehaven 33 på P-pladsen skråt over for Roulunds Braking.

”Man kan komme frit og selv bestemme, hvad man vil høre om, og hvor længe man vil blive,” forklarer Rune Bager.

Han håber, at gæsterne ikke blot vil lytte, men også selv vil stille eventuelle spørgsmål under for eksempel det guidede besøg på kontrolcentrets byggeplads. Man kan også få en snak med medarbejdere fra Odense Letbane og entreprenørerne bag sporarbejdet. Ydermere kan man se en udstilling om letbanearbejdet og den færdige letbane.

Anbefalet til dig