Odense mangler 100 besøgsvenner

Af: Helge Rahbek

|

28/01/2019

Kort & Godt
Peter (t.h) er besøgsven for Frede. De mødes flere gange om ugen til begges glæde. I videoen i artiklen kan man se mere til de to herrer.
En ny kampagne forsørger at skaffe flere besøgsvenner i Odense. Det er Odense Kommune, Ældresagen Odense, Røde Kors Odense, SIND-nettet og LEV, som er gået sammen om at skaffe de cirka 100 besøgsvenner, der lige nu er behov for.

Mest læste i dag

I dag er der cirka 100 mennesker på venteliste til at få en besøgsven i Odense. Besøgsvenner er frivillige, der bruger en time eller to om ugen eller hver 14. dag på at mødes med en person, som har brug for selskab. Det er Ældre- og Handicaprådmand Søren Windell (k), der har taget initiativ til kampagnen, som han håber kan få gjort noget ved blandt andet ensomhed:

"Vi skal bekæmpe ensomhed i Odense, og her kan besøgsvenner spille en vigtig rolle. Vi har i dag cirka 200 besøgsvenner i Odense, men vi mangler omkring 100 flere. Jeg har selv meldt mig og håber, at andre vil gøre det samme, for det handler om at give lidt nærvær til nogen, der har brug for det. Uanset om det er over en kop kaffe, en gåtur eller blot en snak om løst og fast, så kan det gøre en kæmpe forskel i et andet menneskes liv."

Fire organisationer står sammen

I Odense er der fire store organisationer, der har hver deres besøgsvens-tjeneste. Alle fire er gået sammen med Odense Kommune i en fælles kampagne for flere besøgsvenner. Hver organisation har deres eget særlige fokus, så hvis man vil være besøgsven, er der mange forskellige muligheder.

"Jeg er glad for, at vi kan lave kampagnen i samarbejde med de store organisationer på området. På den måde kan vi også skabe en bevidsthed om, at der findes mange slags besøgsvenner. Typisk tænker folk nok på noget med ældre mennesker - og det er det bestemt også - men der er også udviklingshæmmede mennesker eller unge med psykiske problemer, som i lige så høj grad har brug for nogen at tale med. Nu samler vi det hele, så det er nemt at få et overblik," siger Søren Windell.

kommunens hjemmeside her kan man læse om de forskellige tjenester, se eksempler på besøgsvenner og tilmelde sig, hvis man gerne vil være besøgsven.

Anbefalet til dig