Om fire dage har Vejle fået en ny sandstrand

Af: Helge Rahbek

|

26/11/2018

Tidligt i morges gik arbejdet med at etablere en sandstrand ved Skyttehushaven i gang. De kommende dage arbejdes der i alle døgnets lyse timer.

Mest læste i dag

Som vejret er for tiden, er det måske ikke en tur til stranden, men snarere en varm kop chokolade derhjemme, der virker mest tiltrækkende. Allerede nu kan man dog begynde at glæde sig til, at vejret viser sig fra sin mere milde side, og drømme om de mange små glæder, som en tur til stranden kan give. Snart er Albuen nemlig ikke længere Vejles mest bynære sandstrand.

”Jeg forestiller mig, at folk tager deres liggestole med, og ligger på denne her strand eller på græsset i Skyttehushaven med benene oppe og nyder en drink,” siger Carsten Friis.

Han er ansat ved kommunen og projektleder på det 28 millioner-dyre projekt, som skal forny den traditionsrige Skyttehushave. En enkelt af millionerne går til en helt ny sandstrand.

250 meter lang og 15 meter bred

Tidligt i morges gik arbejdet i gang, og først her ved mørkets frembrud ophørte det igen. Og det er et stort maskineri, som skal skabe den helt nye sandstrand.

Tre lastbiler kører i pendulfart med store læs sand fra Havnen, som bliver læsset på en såkaldt feeder. Det er en stor maskine med et transportbånd, som bedst kan beskrives som noget man kan kender fra guldgraver-industrien, som transporterer sandet rundt. Derudover er der en langarmet gravemaskine i gang, som har en rækkevidde på hele 17 meter.

Der bliver brug for hele gravemaskines vingefang, for når stranden står færdig, skal den efter planen være 250 meter lang og knap 15 meter bred. For at skabe sådan en strand kræves der 4150 kubikmeter sand.

Strækker sig ind mod byen

Den nye strand strækker sig fra scenen og langs Tirsbæk Strandvej hen mod Molen, så bor man i eller nær Bølgen bliver der ganske kort vej til stranden i fremtiden.

Faktisk er der ikke mindre end fire dage til, at stranden bør være på plads, fortæller Carsten Friis. Det lyder ganske imponerende, og kræver da også at de store maskiner, og folkene der bestyrer dem, arbejder fra tidlig morgen til tidlig aften.

Har endnu intet navn

Sandet som bliver lagt ud er ikke de fineste hvide sandkorn, som man kender fra Dueodde på Bornholm, fortæller Carsten Friis:

”Det vi lægger ud, er en smule tungere. Vandet, frosten og så videre har urolig stærke kræfter, og vi vil gerne have, at der er mere end bare et minde om anlægsarbejdet om to år, når vi bruger en million på det."

Den nye strand har i øvrigt endnu ikke fået et navn.

Det bør enhver god strand dog naturligvis have, så måske du har et godt bud på, hvad Vejles nye sandstrand skal hedde?

 

Anbefalet til dig