Populær krimiduo: 'Virkeligheden er for grum til læserne'

01/11/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: BogMarkedet
Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm udkom på HarperCollins i foråret med bogen "Et ubetydeligt mord". Den ventede efterfølger forventes i det kommende forår. Lige nu kan du lytte til en Podcast, der hander om deres forfatterskab.

Mest læste i dag

Parrets fælles krimier er løseligt baseret på virkelige begivenheder, men virkeligheden kan ifølge Mikael Lindholm være så brutal, at det skræmmer læseren: "Vi skriver ti grader ved siden af virkeligheden," fortæller han til branchemagasinet BogMarkedet.

Forfatterparret danner også par privat, og deres tætte skrivesamarbejde er deres måde, at 'se Netflix' på. Deres proces er ofte lange gåture i naturen, hvor der tales om mord, forbrydelser og sindrige plots. Ofte til hævede øjenbryn fra forbipasserende, når begejstringen over en blodig detalje hæver stemmelejet. 

Ifølge forfatterne har den sociale indignation haft en meget lille rolle i de populære danske krimiforfatteres skriverier. Det vil de gerne ændre på og sikre, at der langt om længe er nogen, der tager handsken op efter legenderne Sjöwall og Wahlöö. 

Parrets bøger er ikke en serie, men derimod enkeltstående krimier og det er der en grund til: "Serier kan være farlige, fordi en serie ikke genvinder momentum, hvis et bind sælger dårligere end sin forgænger. Læserne er groft sagt hægtet af, det kan nok så glimrende fremtidige bind ikke rette op på," forklarer Lisbeth Zornig til BogMarkedet.

Du kan lytte mere til parrets forfatterskab via den nye Podcast på BogMarkedet.

 

Anbefalet til dig