Rekordmange køber sommerhuse i Danmark

13/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR
I Danmark er vi kendt for vores smukke sommerhuse, som typisk ligger idyllisk placeret ud til havet og i naturskønne omgivelser. Mange drømmer om at eje et af de lækre feriehuse, og i disse år er der rekordmange, der får realiseret denne drøm. Det skyldes blandt andet, at det er billigt at låne til sommerhuskøb.

Mest læste i dag

 


Den jyske vestkyst hitter altid

Der har altid været stor interesse for sommerhuse langs vestkysten, og denne tendens fortsætter. Ønsker du at købe sommerhus, er det ganske enkelt meget tæt på en sikker investering at finde et sommerhus netop ud til Vesterhavet. 

Udover at du naturligvis selv kan få glæde af dit sommerhus ved vestkysten, gælder det også, at mange turister gerne valfarter netop hertil i sommermånederne. Du kan således indtjene en del af din investering ved at leje dit sommerhus ud i de perioder, hvor du ikke selv bruger det.  

Kom godt i (sommer)hus med en boligadvokat 

Ønsker du at hoppe med på bølgen og investere i et sommerhus i et af Danmarks naturskønne områder? Så gør du klogt i at alliere dig med en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe dig med køberrådgivning samt sikre, at købsaftalen er helt, som den skal være. 

Akkurat ligesom når du køber ”almindelig” fast ejendom, skal der foretages en tinglysning af skødet på det sommerhus, du køber. Dette kan en boligadvokat hjælpe dig med. Ligeledes kan boligadvokater hjælpe dig med at udarbejde et skøde.  

Om du køber fast ejendom til at feriere i eller som helårsbolig, er det fornuftigt at få hjælp af en advokat til boligkøb. Derudover kan det være relevant at alliere dig med en ejendomsmægler, når der er køb af bolig på programmet. På den måde er du sikker på, du gør en god og fornuftig investering.  

Knap 5.000 flere sommerhuse er blevet solgt i første halvår af 2019 

Er du klar til at tage en boligadvokat i den ene hånd og en ejendomsmægler i den anden for at få investeret i et skønt sommerhus i Danmark? Så er du langt fra den eneste. Faktisk er der blevet solgt knap 5.000 sommerhuse i den første halvdel af år 2019. Det er en markant stigning sammenlignet med salget i år 2018. 

  • Solgte sommerhuse i første halvår af 2018: 4.410 

  • Solgte sommerhuse i første halvår af 2019: 4.866

  • Stigning = 456 sommerhuse. 

Denne stigning i antallet af solgte sommerhuse kan blandt andet skyldes, at det lige nu er særdeles fordelagtigt at låne penge til at investere i fast ejendom. Renterne på lån er særligt lave i øjeblikket, hvilket gør det oplagt at købe netop nu. 

Udover at det er billigt at låne penge, gælder det også, at det for blot et par år siden blev muligt at låne 75 % af et sommerhus’ pris hos et realkreditinstitut. Førhen har det kun været muligt at låne 60 %. Denne nye regel gør, at flere i dag er i stand til at finansiere køb af sommerhus, og dette kombineret med de lave lånepriser gør, at salget af sommerhuse stiger – ikke blot ved vestkysten, men også mange andre steder i Danmark.

Anbefalet til dig