Risiko for skybrud: Vejle drukner muligvis i vand fredag

Kort & Godt
Vejlenserne er vågnet op til en grå fredag, der potentielt også kan blive særdeles regnfuld. Foto: Shutterstock
Fredagens vejr har potentialet til at udvikle sig voldsomt i Vejle. Byen er nemlig inden for risikozonen for lokale skybrud, ifølge DMI.

Mest læste i dag

Danmarks Meterologiske Institut har fredag formiddag udsendt et varsel om mulighed for skybrud. Mere præcist betyder et skybrud, at der på en halv time falder mere end 15 millimeter nedbør.

Varslet dækker det meste af jylland. Billund er i kategori 1, så her skal man berede sig på voldsomt vejr. Vejle derimod ligger lige på grænsen, hvor kategori 1 glider over i risikozonen.

Det betyder dog ikke, at vejlenserne slipper tørskoet gennem fredagen. DMI justerer nemlig ofte sine varsler i takt med, at vejret udvikler sig i løbet af dagen. Derfor er det værd at holde sig orienteret, hvis fredagsplanerne involverer en løbetur, shopping i gågaden eller et godt måltid på en fortovscafé. 

Skybrud og mulig torden

På deres hjemmeside skriver DMI om fredagens vejr: 

"En svag frontzone med regn og byger ligger her til morgen over den centrale og vestlige del af landet. I eftermiddag forventes der i forbindelse med frontzonen at kunne forekomme lokale skybrud, måske med torden, i den vestlige del af Jylland. Derfor har vi et varsel ude for dette område."

Det er dog især næste afsnit, der - indtil videre - er interessant for borgerne i Vejle, som befinder sig i risikozonen: 

"Lidt øst for det varslede område kan bygerne også lokalt blive kraftige, men risikoen for skybrud er væsentligt mindre og derfor har vi kun en risikomelding ude om skybrud for disse områder."

Anbefalet til dig