Så er arbejdet i gang på Skamlingsbanken

Kort & Godt
Således ser frugterne af det hårde arbejde indtil videre ud. Foto: Kolding Kommune
I disse dage graves der ud til det nye oplevelsescenter på Skamling, og da størstedelen af bygningen skal ligge inde i Skamlingsbanken, skal der flyttes meget jord.

Mest læste i dag

Skamlingsbanken har lagt jord til flere store folke- og sprogfester. Gennem tiden har mange kendte debattører derfor holdt tale på den gamle talerstol i granit på Højskamling. Det nye oplevelsescenter skal fortælle historien om naturens kræfter på stedet, og ikke mindst om talens og folkets kræfter, der kan samle og i fællesskab mobilisere forandring.

I øjeblikket er det dog mest gravemaskinernes kræfter, der er sat i gang, så byggeriet kan blive en realitet. De næste tre uger er der derfor mulighed for at se et 6 meter dybt og 5000 m2 stort hul, inden kloakarbejdet og støbning af fundamentet går i gang.

”Det ser lidt voldsomt ud lige nu med store jordbunker og udgravninger, gravemaskiner og lastbiler. Men det er kun en periode. Når centret står klar, vil den nye bygning lægge sig naturligt ind i banken og have græs på taget, så det ikke skæmmer den flotte udsigt over banken og Lillebælt”, fortæller projektleder Mette List fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Som en ekstra bonus vil udsigten fra oplevelsescentret være betagende og med mulighed for fra udstillingen og cafeen at kigge ud gennem et kæmpe vinduesparti. Oplevelsescentret forventes at stå klar i løbet af efteråret 2020.

Anbefalet til dig