Så er Musikteatrets nye direktør på plads

28/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Mette Kier kommer fra en stilling hos Musikhuset i Aarhus. Foto: Vejle Musikteater
Vejle Musikteater har ansat Mette Kier som ny direktør. Mette Kier kommer med mange års ledelseserfaring fra blandt andet Musikhuset Aarhus, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og Aarhus Festuge. Hun kommer til at stå i spidsen for udviklingen af Vejle Musikteater og en masse af de begivenheder, der vil samle mennesker om oplevelser i Vejle.

Mest læste i dag

Med mere end 25 års erfaring inden for kulturinstitutioner som TV 2, Aarhus Festuge, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og senest Musikhuset Aarhus er det en erfaren, stærk og yderst kompetent profil, der fremover skal stå i spidsen for musikteatret.

Mette har en stærk kombination af kulturel indsigt og kommerciel forståelse, hvilket var noget at det, der blev lagt stor vægt på i ansættelsesprocessen:

"Da vi begav os ud på jagten efter en ny direktør for Vejle Musikteater, var der tre ting, der var vigtige: For det første en solid forståelse for forretning og evne til at drive et velfungerende hus videre; for det andet indsigt i det kunstneriske – både det smalle og det brede; og for det tredje et visionært blik for, hvor teatret skal bevæge sig hen. Med Mette Kier har vi fundet en, der har alle tre ting og det er en fornøjelse at kunne byde hende velkommen til Vejle. Mette kommer med en solid erfaring og med både kunstneriske og kommercielle succeser i bagagen. Jeg oplever Mette som et menneske med idéer, ambitioner og et stort drive – og et stort smil. Jeg glæder mig til samarbejdet," pointerer kulturdirektør Sofie Plenge.

Modet og evnerne til at udvikle Musikteatret

De sidste 9 år har Mette Kier som programchef og senest kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus haft ansvar for at styrke Musikhusets profil med øget publikumstilstrømning, kundetilfredshed og omsætning til følge.

Det vil hun sammen med hendes store netværk, både nationalt og internationalt, bruge, når hun vil udvikle Vejle Musikteater med begivenheder og formater, som både understøtter hverdagskulturen, men også rager op i landskabet og sætter Vejle Musikteater på verdenskortet:

"Det bliver fantastisk spændende at stå i spidsen for Vejle Musikteater, som spiller en afgørende rolle for byens kulturliv. Det vil være min ambition at udvikle musikteatret i tæt samarbejde med medarbejderne, hvor vi har styr på økonomien, så der både er plads til det smalle, det brede og til at eksperimentere. Jeg tror på, at det bliver vores evne til at udvikle forretningen, til at berige gæsteoplevelsen og til at indgå partnerskaber, der sammen med et spændende kunstnerisk program, bliver afgørende for vores succes i et ellers stærkt konkurrencepræget marked. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang," siger kommende direktør for Vejle Musikteater, Mette Kier.

Mette Kier tiltræder som direktør for Vejle Musikteater i midten af august, hvorefter nuværende konstitueret direktør, Tor Futtrup, forsætter i sit job som souschef og teknisk chef for Musikteatret.

Fakta om Mette Kier:

Mette Kier er 56 år og bor i Risskov med sin mand, møbelarkitekt Anders Nørgaard. Parret har to voksne drenge. Mette Kier er uddannet cand. mag i Æstetik og Kultur og har en bachelor i dramaturgi.

Anbefalet til dig