Sådan kan et online lån bruges

Af: Kasper

|

01/08/2018

Hvor det før i tiden mere eller mindre kun var muligt at låne penge gennem banken, er der i dag flere og flere danskere, der foretrækker at låne på nettet – og vi låner ikke kun oftere, men også mere ad gangen.

Mest læste i dag

Foretager du en hurtig søgning på nettet, finder du utallige låneudbydere og sammenligningssider, der alle giver dig mulighed for at få nogle hurtige penge ind på kontoen. Ønsker du for eksempel hjælp til at finde de bedste tilbud, kan du med fordel låne penge gennem Moneylender.dk, der gør alt arbejdet for dig.

Hvis du dog ikke har nogen særlig erfaring med lån på nettet, undrer du dig måske over, hvordan et online lån egentlig kan være til gavn for dig. Det kigger vi nærmere på nedenfor.

Til renovering af bolig

Der er ingen tvivl om, at en stor del af online forbrugslån og kviklån bruges til at dække omkostningerne forbundet med boligrenoveringer. For mange danskere er de online lån især tiltalende, fordi de er så fleksible, som de er. I dag er det nemlig muligt at låne flere hundrede tusinde kroner gennem en online udbyder på nettet, uden at der stilles spørgsmålstegn – og det gør det muligt at realisere selv de største renoveringsdrømme.

Til finansiering af drømmebilen

Rigtig mange af os kan ikke undvære bilen i hverdagen – hvad enten den skal bruges til at bringe os til og fra arbejdspladsen eller til at hente ungerne efter skole. I dag stiller bankerne dog oftest strenge krav til deres låntagere, og i mange tilfælde kan du faktisk ende med at få et bedre og billigere lån gennem en online udbyder. Når du låner gennem en lånevirksomhed på nettet, er der nemlig ingen, der blander sig i, hvordan du har tænkt dig at bruge pengene.

Til generelt forbrug og fornøjelser

En af de klare fordele ved at optage et online lån er, at du som låntager ikke behøver at stille sikkerhed for lånet. Så længe du vurderes kreditværdig, kan du altså låne penge uden at skulle stille dine værdigenstande i pant eller indsende dokumentation, og dét er noget, mange danskere sætter pris på. Derfor er der også flere og flere af os, der vælger at låne gennem en online udbyder, når vi ønsker at forkæle os selv med lidt ekstra på kontoen.

Mulighederne med et lån på nettet er uendelige, da du helt selv styrer, hvordan pengene skal bruges, når de først står på din konto. Måske drømmer du om at tage til sydens sol og varme i de kolde vintermåneder – eller måske har du brug for en ny computer. Det bedste af det hele er, at du mere eller mindre selv kan styre løbetiden, så det månedlige afdragsbeløb aldrig føles for overvældende!

Husk at låne ansvarligt

Til trods for at langt de fleste låneaftaler forløber problemfrit, er der nogle låntagere, der ender galt af sted. Glemmer du for eksempel at sikre dig, at du oprigtigt har råd til at betale lånet tilbage igen inden for den aftalte løbeperiode, kan det ende med at få alvorlige konsekvenser til dig.

Lån gerne til sjov og fornøjelser – men kun hvis du har råd. Sørg derfor gerne for at udarbejde et budget inden at du låner, så du har et klart overblik over, hvor meget du har at gøre godt med.

Anbefalet til dig