Se det her: Idrætsmødet præsenterer stort og varieret program

27/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Vestre Fjordpark bliver en af de kulisser, som Idrætsmødet i Aalborg vil udspille sig i. Foto: Aalborg Kommune
Det bliver med syv scener, en konference med over 130 oplæg og en masse oplevelser og aktiviteter for alle aldre, når Idrætsmødet fylder Aalborg i slutningen af august.

Mest læste i dag

En konference med 14 baner at spille på, en folkemødedel med syv forskellige scener og en aktivitetsdel med over 25 sportsgrene alle kan prøve. Indholdsdelen til IdrætsmødetT i Aalborg 29. august til 1. september er tæt på at være på plads og førsteudgaven af mødet, der skal samle folk omkring idrætten tegner til at blive stort og meget varieret:

"Vores målsætning med at komme 360 grader rundt omkring idrætten er programmæssigt tæt på opfyldt. Men vi arbejder hele tiden på at få mere og flere interessante ting med. I processen med at lave programmet har vi været i kontakt med rigtigt mange mennesker i fra vidt forskellige områder af idrætten, og alle har taget positivt mod ideen, og vil gerne bakke op - så noget tyder på at Idrætsmødet kan opfylde et behov på området," siger Morten Arvidsson, koordinator for Idrætsmødet i Aalborg.

Masser af indhold

Idrætsmødet i Aalborg består af tre dele:

En konference, hvor idrætsfaglige og folk der arbejder med idræt kan mødes om vidensdeling, best-practice-eksempler og debatter over to dage, torsdag 29. august og fredag 30. august. Programmet til konferencen er klar med over 130 oplæg.

Et mere klassisk folkemødekoncept fredag, lørdag og søndag, hvor syv scener - seks på Aalborgs havnefront og en i Vestre Fjordpark - vil være ramme om oplæg, debatter, og diskussioner på sports- og idrætsområdet:

En aktivitetsdel, hvor gæster kan se og selv prøve en masse spændende aktiviteter, der spænder lige fra gadeidrætsevents, over sundhedstjek og diverse boldspil, videre til E-sport og vandfestival. Over 25 sportsgrene vil være repræsenteret.

"Idrætsmødet tilbyder noget til alle. Vi har allerede overvældende meget med, men har stadig plads til en hel masse mere. Idrætsmødet løber af stablen samme weekend, som der er "Aalborg i Rødt", hvilket gør at vi i fællesskab kan skabe en  for hele familien. Der er noget at give sig til for alle, lover Morten Arvidsson og fortsætter.

"Vores 7 scener vil indeholde en skøn blanding af underholdning og yderst vedkommende og nyttig viden - også for de gæster, som ikke nødvendigvis er store sportsfans," siger Morten Arvidsson i en pressemeddelelse. 

Vil være hele Danmarks idrætsmøde

Mens programmet stadig vokser og udvikler sig hen imod eventet i slutningen af august, glæder rådmand Mads Duedahl sig allerede over det nuværende fundament:

"Jeg er virkeligt glad for den opbakning vi fra start har mærket fra de store idrætsaktører i Danmark. Mange har tidligt budt ind med indhold til konferencen, til aktivitetsdelen og ikke mindst folkemødedelen. Det her skal være hele Danmarks idrætsmøde, hvor vi årligt sætter fokus på det idrætten kan. Den handler ikke bare om oplevelser. Den kan også give sundhed, fællesskab, nedbryde barrierer, bygge broer og meget meget mere. Det glæder vi os til at vise i slutningen af august," siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Du kan se resten af programmet på Idrætsmødets hjemmeside. 

Anbefalet til dig