Skimmelsvamp holder GAME Streetmekka Esbjerg lukket

Af: Helge Rahbek

|

26/10/2018

Indtrængning af fugt har medført problemer med skimmelsvamp i GAME Streetmekka Esbjerg. Det populære mødested for børn og unge er derfor lukket, mens nærmere undersøgelser skal fastslå omfanget af svampeangrebet.

Lige nu læser andre også

Det angrebne område, er i den del af GAME Streetmekka Esbjerg, som hedder Brick Mekka, hvor stedets skaterarena, parkourområde og kontor ligger. Det er udelukkende den gamle remise, der er ramt, men af praktiske grunde er hele GAME Streetmekka foreløbig blevet lukket.

På grund af en mistanke om skimmelsvamp, blev den gamle remise undersøgt i oktober. Her der blev konstateret skimmelsvamp i taget. Samtidig er der fundet en sort belægning i loftet, og det skal nu undersøges, om det er sod fra de gamle lokomotivers dieselmotorer. Hvis det er tilfældet, kan det være sundhedsskadeligt at opholde sig i bygningen.

Det er Esbjerg Kommune, der ejer bygningen, hvor GAME Streetmekka Esbjerg ligger, mens gadeidrætsorganisationen GAME driver stedet, som er populært blandt mange børn og unge, der dyrker gadeidræt. Både Esbjerg Kommune og GAME tager situationen alvorligt og ser derfor den foreløbige lukning af GAME Streetmekka som den rigtige løsning.

“Det har været vigtigt for os straks at handle på vores viden om skimmelsvamp, og derfor har vi i samarbejde med GAME lukket for adgangen. Nu skal et rådgivende ingeniørfirma undersøge den gamle remise nærmere og derefter komme med en plan for udbedringen,” siger kulturchef i Esbjerg Kommune, Mads Stendorf.

Vigtigt at der kommer styr på forholdene

Hos GAME har man fokus på medlemmer og medarbejdere, fortæller chef for faciliteter i Game Mikkel Selmar:

“Vi vil aldrig gå på kompromis med medlemmers og medarbejderes trivsel, så det er vigtigt, at der kommer helt styr på forholdene, inden vi åbner som normalt igen,” fortæller han.

Esbjerg Kommune har udover at sætte undersøgelserne af bygningerne igang også kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed og afventer nu en vurdering af, hvorvidt det kan være sundhedsskadeligt at opholde sig i den gamle del af GAME Streetmekka Esbjerg.

Seneste melding fra GAME lyder på, at Streetmekka tidligst åbner igen den 12. november.

 

Anbefalet til dig