Slut med prisfest – snart skal du betale kassen for disse varer

23/10/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Regeringen kom for nylig med en udmelding, der kan få stor betydning for de danskere, der har nydt godt af de billige varer fra Kina. I starten af 2021 vil der nemlig blive krævet moms på alle pakker fra Kina. Hvad det helt konkret kommer til at betyde kan du læse her.

Mest læste i dag

Det har været lidt af en fest for danskerne, men nu skal det være slut efter mange år med momsfrie pakker fra Kina, har regeringen nu indført moms på pakkerne, så nu er det op af lommen med pengene.

Bagatelgrænsen forsvinder

Det kan være svært, at gennemskue, hvad prisen på en nøglering vil blive i fremtiden, men i dag hænger det sådan sammen, at hvis du fx køber en vare til 10 kroner fra en kinesisk webshop, så har de tit lavet tilbuddet sådan at varens pris kun udgøre en lille del, og resten er fragt, og fordi pakkens værdi ligger under de 80 kroner kommer der ikke moms på.

Men fra 2021 er bagatelgrænsen ophævet, og derfor skal du betale 25 procent i moms. Men også fragten lader til at komme til at stige. Det skriver BT

Højere fragt

Da Kina har haft status af uland i FN-organisationen Universal Postal Union, har de haft virkelig gode vilkår for forsendelse af varer. Og PostNord har været forpligtet til at levere en kinesisk pakke for en pris på helt ned til 6,50 kroner. Denne pris dækker ikke engang PostNords leveringsomkostninger.

Men nu er det blevet vedtaget i UPU, at Kina fra 2020 rykker op i samme portoklasse som Danmark, hvilket betyder, at forsendelsen også vil stige. Den billige levering til 6,50 kroner vil med stor sandsynlighed stige til omkring 29 kroner.

Positivt for Danmark

I Forbrugerrådet Tænk er man positiv over for udviklingen selvom det betyder, at danskerne ikke længere kan få billige varer fra Kina. I flere af Forbrugerrådets test har man fundet farlig kemi i de mange varer fra Kina.

»Så man slipper for, at der kommer rigtig mange skodvarer ind i Danmark, ligesom man får dæmmet op for, at så mange varer bare bliver masseimporteret og smidt ud kort efter, fordi kvaliteten er så ringe,« siger Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk til BT.

Så alt i alt er det også bedre for miljøet uden de mange billige varer fra Kina.

Beskæftigelsesfradrag

Det kan være lidt svært at finde rundt i de forskellige fradrag, og her kan du bl.a. finde ud af, hvad forskellen er på beskæftigelsesfradrag og jobfradrag, og hvor mange penge det drejer sig om, så du ikke kommer til at snyde dig selv.

Anbefalet til dig