Smart: Sådan undgår du at skåle vendes og fyldes med vand i opvaskemaskinen

11/9/20 08:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
De fleste med opvaskemaskine kender problematikken. Den skal tømmes og pludselig har flere skåle ‘vendt sig’ og er nu fyldt med vand.

Først er man træt af at klare opvasken i hånden, så får man en opvaskemaskine - og så er man træt af at tømme den. Men et simpelt tip, kan gøre dét at tømme opvaskemaskinen, markant nemmere. Det skriver Mirror. 

Ofte vender skåle eller små krus sig i opvaskemaskinens hylde, undervejs i maskinens rengøring. Når opvaskeren så skal tømmes, så står man med flere skåle som er fyldt med vand og nu både skal skylles og tørres igen. Så havde det næsten været nemmere at vaske dem op i hånden fra starten af, men nu har en mor som var træt af denne problematik, delt et smart trick til at undgå det.

Oprindeligt delte hun tippet på websitet Reddit, men senere blev det delt på Facebook, hvor det nu har fået tusindvis af delinger og begejstrede kommentarer.

Simpelt og nemt 

For at undgå problemet med at skåle, kopper eller lignende vender sig, placerer man et billigt tørrestativ til opvask øverst i hylden. På den måde bliver tingene i opvaskeren holdt fast og de bliver i samme position under hele turen i opvaskemaskinen. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Så kan du nemt og hurtigt tømme maskinen efterfølgende - og du slipper for at bruge tid på at hælde vand ud af skåle og kopper.

Flere brugere på Facebook er henrykte over ideen. 

“Det er fantastisk, det virker!” Skriver en til et af de delte opslag. 

“Fabelagtig løsning, tak for tippet,” skriver en anden.

En tilføjer at man eventuelt kan bruge en ovnrist, og på den måde slå to fluer med ét smæk - så man får den rengjort i samme ombæring.

Skal du prøve tippet?