Sommervejret kan forpurre Sankt Hans-festen

04/06/2018

Helge Rahbek

Heksene håber sikkert på tørvejr, så de slipper for at blive futtet af i forbindelse med Sankt Hans-festlighederne. Foto: Shutterstock.
Hvis der ikke kommer nævneværdige regnskyller inden den 23. juni, bliver det forbudt at tænde bål Sankt Hans-aften.

Mest læste i dag

Det er sommer, solen skinner, og det har den efterhånden gjort længe. Det er virkelig dejligt, men det giver også visse udfordringer.

I forrige uge udstedte brandvæsenet afbrændingsforbud. Vejrudsigten lover fortsat sommervejr, og der er intet der tyder på, at forbuddet bliver ophævet foreløbig. ”Vi holder hele tiden øje med udviklingen, men naturen er jo knastør. Det må vi bare erkende,” siger viceberedskabsdirektør Søren Ipsen fra Trekantområdets Brandvæsen.

Risikoen er for stor

Vejrudsigten lover fortsat høj sol og ingen regnbyger den kommende uge, og hvis det fortsætter indtil den 23. juni, hvor det er Sankt Hans-aften, vil det betyde, at de traditionsrige bålafbrændinger forbydes: ”Grundlæggende ville vi stadig opretholde afbrændingsforbuddet, desværre,” siger Søren Ipsen og tilføjer: ”Vi har ingen interesse i at genere folk, men vi er nødt til at afveje risiciene, og de er for store.”

Hvis vejret skulle vende, og regnen skylle ned over landet, lover viceberedskabsdirektøren at brandvæsenet vil melde noget ud, så snart det igen bliver tilladt at brænde af.

Folk respekterer forbuddet

Søren Ipsen fortæller desuden, at det er hans opfattelse at folk tager afbrændingsforbuddet alvorligt. ”Vi får mange henvendelser fra børnehaver og spejdere, som normalt laver snobrød over bål. Det er mit indtryk at det bliver respekteret rundt omkring,” siger han.

Her, på Vejle Kommunes hjemmeside, kan du se, hvad der i øjeblikket er forbudt at brænde af – og hvad der er tilladt.

Midsommervisen - Her finder du tekst til Sankthansaften sangen 'Vi elsker vort land' også kendt som Midsommervisen.

 

Anbefalet til dig