Spis grønt og godt i Aarhus

Foto: Shutterstock
Er du interesseret i, hvordan du kan spise sundest, grønnest og uden at belaste klimaet mere end højst nødvendigt? Og bor du endda i Aarhus eller omegn? Så er du faktisk meget heldigere, end du måske tror.

Mest læste i dag

I og omkring landets andenstørste by er der nemlig uanede mængder af muligheder for at spise sundt og godt, samtidig med at du passer lidt på miljøet.

Læs med her, og få inspiration til, hvordan du forener klimabevidsthed med god og sund mad.

Find din egen mad

Aarhus er én af de helt særlige byer, som ligger lige ved både skov og strand, og det alene giver altså rigtig mange gode muligheder for at finde og fange sin egen mad. Lad os starte med madskattekammeret på land: skoven. I skovene i Aarhus finder du eksempelvis en lang række forskellige svampe, ligesom også skovbunden bugner af ramsløg hvert forår. Langs stier og cykelstier kan du samle spandevis af brombær og hindbær, og du har hurtigt et rigtig godt supplement til et lækkert og sundt måltid.

En god idé kan være at alliere sig med en skovguide eller en skovekspert. Én, der ved, hvad du må spise, og hvad du bestemt ikke må spise. Én, der ved, hvor de gode ting gemmer sig, og hvor du ikke behøver at lede.

Spis sammen

Et andet rigtig godt råd, der både giver plus på den sociale konto og på klimakontoen, er fællesspisning. Der er helt generelt ingen grund til, at vi alle sammen tænder for hvert vores komfur eller hver vores ovn hver aften. Jo flere vi spiser sammen, des flere køkkener slipper for at blive taget i brug hver dag.

Der er rigtig mange gode måder at etablere fællesspisning på. Tag enten udgangspunkt i dit nærmiljø; måske er der nogle på vejen, der vil være med. Du kan også starte med at forhøre dig hos familie og venner, om de vil være med. Er du lidt mere frisk, kan du også lægge op til fællesspisning med forældrene i dit barns institution. Eller noget helt fjerde. Det er naturligvis helt op til dig.

Tænk grønt i arbejdstiden

Nu mangler vi bare at have de grønne tanker med os, når vi tager på arbejde. Det er heldigvis meget lettere, end det lyder. able repræsenterer nemlig én af de absolut bedste muligheder for catering i Århus. able er en af landets førende leverandører af frokostordninger til virksomheder, og de giver dig ikke kun mulighed for lækker frokost på arbejdet. De har også baseret hele deres virksomhed på grønne og klimabevidste valg. Eksempelvis gør de, hvad de kan for at minimere brugen af emballagen om deres mad. Desuden oplærer de deres kokke i en plantebaseret tilgang til mad. Mad, der altså både kommer dig og klimaet til gode. Able har igennem flere år været ledende leverandør af frokostordninger under navnet Frokost.dk, men vil med et mere gennemført og bærevenligt koncept, være ledende indenfor den grønne og klimavenlige omstilling indenfor fødevarer.

Anbefalet til dig