Spis Vejles natur: en videoguide

14/05/2018

Helge Rahbek

Naturen nær Vejle er skøn, men den kan også smage godt. Her er det Søndermarksskoven i sit tidligere flor for et par uger siden.
Det er oppe i tiden at "sanke". Altså at samle vilde bær, urter og hvad naturens spisekammer ellers byder på. Men hvordan kommer man i gang?

Mest læste i dag

Økolariets naturvejleder Finn Lillethorup ved mere om naturen nær Vejle end de fleste. Han er derfor den rette til at fortælle, hvordan man kommer i gang med at spise den vejlensiske natur. Tidligere i dag lagde Økolariet en video op på Facebook, hvor Finn Lillethorup tager seerne i hånden, og bevæger sig ud i skovene nær Vejle på jagt efter spiselige urter.

På turen finder han blandt andet ramsløg, løgkarse og skovsyre, og fortæller om de forskellige urters særlige karakteristika, og hvad man skal være særligt opmærksom på. Derudover giver han også inspiration til opskrifter. Så hvis du har lyst til at lave en ramsløgspesto eller en skovmærkesnaps, men ikke ved, hvor du skal begynde eller slutte, så er videoen bestemt et kik værd.

Ny app

Finn Lillethorup bruger på turen en app, som kan hjælpe folk på vej, hvis de ønsker at gå på udkik i naturens spisekammer. Appen kan downloades her. På samme side kan der også findes yderligere inspiration til, hvordan man giver sig i kaste med at udforske nogle af råvarerne i det nye nordiske køkken.

Du kan se videoen med Finn Lillethorup her:

 

 

Anbefalet til dig