Sporten bliver miljøvenlig

Af: Kasper

|

26/03/2019

Motion og sport er sundt for os alle, så hvorfor skulle det ikke også være sundt for miljøet? I takt med at der bliver sat mere fokus på miljøet, bliver sporten også mere miljøvenlig.

Lige nu læser andre også

Vi ser generelt en ændring i flere forskellige sportsgrene, der stræber efter et mere bæredygtigt initiativ. Men der er faktisk også ting du selv kan gøre, for at gøre dit aktive liv mere miljørigtigt - det er alt fra at vaske mindre, til de 5 grunde til at købe brugte golfbolde.

Miljøvenlige fodboldbaner

Vi ser i dag, hvordan flere kunstgræsbaner bliver mere miljøvenlige. Førhen blev kunstgræsbanerne lavet med bitte små stykker bildæk, altså mikroplast. Det er et stort problem, da disse små stykker plast havner i naturen og i verdenshavene. Det er ikke blot små mængder, men flere tons mikroplast, som spredes fra kunstbanerne til naturen. Derfor begynder flere og flere kommuner at installere de nye miljøvenlige kunstgræsbaner, for komme denne mikroplast-spredning til livs og minimere plast-forureningen.

Solceller på stadion

Flere fodboldstadioner begynder at lave små tiltag, for at imødekomme klimaproblemerne. Der er blandt andet flere stadioner rundt om i verden, der begynder at installere solceller. Dette bæredygtige initiativ ses i England hvor forretningsmanden Dale Vince, der har opkøbt Forest Green Rovers, har installeret solceller på deres fodboldstadion.

GF Biochemicals

En ting der på sigt vil kunne ændre produkterne inden for sportsverdenen, er virksomheden GF Biochemicals. Dette er en miljøbevidst virksomhed, som er skabt af den tidligere Arsenal spiller Mathieu Flamini. Virksomheden lever af, at skabe sportsprodukter i bæredygtigt materiale. De har eksempelvis formået at masseproducere levulinsyre, som med tiden vil kunne erstatte plastik, da det har de samme kvaliteter.

Genbrug

En af de ting, som især fodboldstadions har taget til sig, er genbrug via pant. Når man køber diverse drikkevarer på forskellige stadioner her i Danmark, så får man sin drink i en specialdesignet kop. Dette kop er der pant på, så man giver nogle ekstra kroner for koppen, som man enten kan tage med hjem og bruge igen og igen, eller man kan aflevere den og få sin pant tilbage. Det er et super godt initiativ, der mindsker brugen af plastikkopper og plastaffald.

Genbrugsmaterialer gør-det-selv

Man kan selv tage et miljøvenligt initiativ, ved at tænke kreativt og give sit gamle sportsudstyr nye funktioner. Der er mange sjove måder, hvorpå man kan skabe noget nyt fra sit aflagte sportsudstyr. Er man badmintonspiller og har mange defekte fjerbolde til at ligge, så kan man, i stedet for at smide dem ud, skabe en fed lyskæde.

Hvis man elsker, at stå på skateboard, så er der mange ting, man kan bruge sit ødelagte skateboard til; hylder, vinholder, sofabord, knager og meget andet. Er man typen, der går til golf, så kan man bruge sine golfbolde til at lave noget påske inspireret pynt i form af små, gule påskekyllinger. Der er næsten ingen grænser, for hvordan man kan genbruge sit sportsudstyr, så tænkt ud af boksen og tag et bæredygtigt initiativ.

Anbefalet til dig