Stefan vandt DM i Beer-pong: Men husker intet fra finalen

01/11/2018

Henrik Rothenbücher

Foto: DM I Beerpong
Det var en stor aften på A-bar i Aarhus for Stefan Abildtrup og Mike Abel, da de gik hen og vandt DM i Beer-pong. Aalborg24 har talt med den ene af de to vindere, og han husker ærlig talt ikke meget fra selve finalen.

Mest læste i dag

Lørdag den 27. oktober var der finaler i den alkoholiserede udgave af ping-pong, da DM I Beer-pong 2018 løb af stablen på A-bar i Aarhus.

Vinderne af turneringen blev 30-årige Stefan Abildtrup fra Aalborg, der stillede op til turneringen med sin makker Mike Abel under navnet #Burkalov.

Aalborg24 fangede Stefan Abildtrup til en lille snak om den store triumf, og hvad der i første omgang fik dem til at tilmelde sig turneringen

”Det er jo ret sjovt at spille beer-pong, fordi man bliver ret fuld. Så det er en god måde at starte byturen på,” lyder det fra Stefan Abildtrup der uddyber:

”Jeg spiller ofte på Zurf i Aalborg, da de har de bedste turneringer, og da der så var kvalifikation til DM, valgte vi at stille op, og der var vi heldige at vinde,” fortæller Stefan Abildtrup.

Så det var udelukkende held?

”Vi er okay gode, men det er jo stadig beer-pong, ik? På et tidspunkt når du har spillet nok, har du jo fået helt vildt meget alkohol indenbords,”

Bliver i bedre eller dårligere i takt med, at i drikker?

”Mike er bedst efter 10 øl. Hvis det går dårligt, så skal han bare bunde 2-3 øl, og så går det meget bedre” lyder det med et stort grin fra Stefan.

Sådan så holdet #Burkalov ud ved ankomst til A-bar

Kan slet ikke huske noget fra finalen

I beer-pong er man to hold med 10 kopper på hver side af bordet. Skiftevis har hvert hold to kast, og så gælder det om at ramme modstanderens kopper. Hver gang man rammer en kop, skal modstanderen drikke, og det hold der har ramt modstanderens 10 kopper først, vinder kampen.

Til finalen i DM skulle Stefen og Mike gennem ni kampe, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at vinde. Det var dog med nød og næppe, at de overhovedet gik videre fra gruppespillet.

”Vi spillede fem kampe i gruppespillet, hvor vi spillede elendigt. Vi tabte tre ud af fem kampe, og gik kun videre på en enkelt kop, fordi et andet hold havde tabt større end vi gjorde. Så vi gik videre som den dårligste, og det var rent held,” fortæller Stefan, der kun har spillet sammen med Mike i en måned.

”Inden det har vi aldrig prøvet at vinde noget. Vi har været i et par semifinaler i turneringer, der aldrig gjaldt noget, og hvor vi spillede med andre makkere. Så i betragtning af, at vi kun har spillet sammen i en måned, var det meget godt.

Da de to holdkammerater var nået til finalen, havde de drukket masser af øl i de foregående otte kampe. De var derfor godt berusede, nogle mere end andre, og for Stefans vedkommende, kan han slet ikke huske selve finalen.

”Jeg kan slet ikke huske, at jeg har spillet finale. Det eneste jeg kan huske, er det, som jeg har set på et live-feed, der blev optaget. Jeg var så fuld, at jeg ikke kan huske finalen, men jeg har fået at vide, at vi var meget overlegne,” fortæller Stefan og tilføjer:

”Pludselig var der bare champagne og flasker over det hele. Jeg kan godt huske, at vi har fundet penge og en bordpakke, men selve kampen, kan jeg simpelthen ikke huske.

Selvom der ikke er noget fra kampen i Stefans erindring, kan han alligevel fortælle om det øjeblik, hvor sejren blev sikret.

”Jeg har set en video. Der er en kop tilbage, og det er Mikes tur til at kaste. Jeg har min bold i hånden, men jeg lægger den simpelthen ned i vandkoppen og siger ’Den har vi ikke brug for’ inden jeg råber Mike i hovedet ’Den her skal hjem til Aalborg’ og så rammer han i koppen. Det var fuldstændig overlegent,” lyder det fra Stefan Abildtrup.

Det ikoniske øjeblik fra finalen, hvor Stefan netop har lagt sin egen bold og råbt sin holdkammerat i hovedet.

Vi tog et par øl på vej i toget

Foruden æren i at blive Danmarksmestre i beer-pong, så var der også flere præmie til det vindende hold. 8.000 kroner i kontanter, champagne, flasker med alkohol og to beer-pongborde fik de med sig hjem, ligesom de også automatisk er kvalificeret til finalen i 2019.

Der blev dog ikke drukket meget af flaskerne, og kontanterne brugte Stefan heller ikke i løbet af aftenen. Han tog nemlig ret tidligt hjem.

”Vi var så fulde, at vi bare skulle hjem. Jeg tror, at jeg var den, der tog tidligst hjem. Jeg husker bare, at jeg pludselig vågnede op i et tog i Hobro. Heldigvis havde jeg min søde kæreste med mig, og hun fulgte mig så resten af vejen hjem,” fortæller Stefan Abildtrup.

Selvom det for nogle vil være en fordel at holde promillen så langt nede som muligt, når de skal kaste bordtennisbolde efter kopper, så var det ikke noget, der afholdt Stefan og Mike med at tyvstarte lidt på de gyldne dråber, inden de overhovedet var nået frem.

”Vi tog et par øl i toget, og så tog vi en øl på en anden bar inden vi kom ind,” siger Stefan.

I kaldte jer #Burkalov – Spillede i iført burkaer?

”Vi startede med at have dem på derinde, men det var så varmt, så vi endte med at tage dem af inden første kamp. Vi fik dog taget et par billeder, og folk så vi ankom i dem”,

Har i planer om at skulle til udlandet og prøve jer af i større turneringer?

”Vi har snakket om det, og det kunne da være ret fedt. Men vi skal finde ud af, hvor det er og hvordan det fungerer. Vi har bare gjort det for sjov indtil videre, men det kunne da være ret fedt at komme videre med det,” fortæller Stefan Abildtrup.

Slutteligt hørte vi den nykårede Danmarksmester, om han kunne komme med gode råd til andre

Har i nogle gode råd til andre, der gerne vil stille op i DM i Beerpong?

”Drik dig fuld og ram kopperne. Det er det, som vi gør. Jeg ved ikke, om vi har andre gode råd. Alle finder deres egen måde at kaste på. Vi har det sjovt, bliver fulde, og så er vi åbenbart bare gode til at ramme kopperne,” slutter Stefan Abildtrup.

Holdet som #Burkalov besejrede i DM-finalen var i øvrigt gået ubesejret til finalen, så dermed var det lidt af en underdog-sejr, som de to mænd fra Aalborg leverede.

 

Anbefalet til dig