Stort internationalt samarbejde om børn og IT er udviklet i Viborg

Kort & Godt
Foto: VIA University College
Et stærkt samarbejde imellem syv internationale projektpartnere danner grundlaget for udviklingen af det europæiske Erasmus+ projekt Alt-Er. Projektet skal hjælpe europiske børn med den til tider svære overgang fra børnehave til folkeskole, og idéen til projektet kommer fra The Animation Workshop i Viborg

Lige nu læser andre også

The Animation Workshop/VIA University College i Viborg er idémagerne bag det store internationale, treårige projekt Alt-Er, der gennem kreativitet og storytelling, spil og animation giver børnene konkrete færdigheder, som hjælper dem til at komme sikkert igennem skiftet fra børnehave til folkeskole.

”Rigtig mange børn oplever, at skiftet fra børnehave til folkeskole kan være svært”, fortæller Kirk Johnson, Projekt Manager hos The Animation Workshop. ”Vi har derfor skabt Alt-Er, som er en elektronisk læringsplatform, der ved hjælp af pædagogiske redskaber, animation og storytelling giver børnene mulighed for aktivt at lære at give udtryk for holdninger både i social- men også i emotionel kontekst”.

Alt-Er er ikke bare ’underholdning på en iPad’

Læringsplatformen Alt-Er er målrettet børn i alderen 4-6 år, som så sammen med forældre, pædagoger eller lærere skal udforske læringsplatformen.

”Alt-Er er ikke bare ’sjov på en iPad’, siger Kirk Johnson, ”det er et veldokumenteret, pædagogisk redskab, som både lærer børn sociale og kreative færdigheder, og som samtidig også introducerer børnene til IT”.

Alt-Er appen er helt gratis at bruge og lanceres på dansk, rumænsk, finsk, flamsk, engelsk og fransk, og allerede nu kan Alt-Er hentes på Google Play eller iTunes.

På Alt-Ers hjemmeside kan man læse meget mere om brug af IT til børn i børnehave og indskolingen, samt hvilke pædagogiske teorier og læringsstrategier, der ligger bag udviklingen af Alt-Er.

Anbefalet til dig