Succes: Flere børn i Aalborg Øst deltager nu i et aktivt fællesskab

19/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Projektet er blevet sådan en succes, at stor familiefond nu donerer endnu flere penge til det. Foto: Det Obelske Familiefond
Foreningsaktiviteten blandt unge i Aalborg Øst er takket være projekt "Foreningssamarbejdet 9220" steget med hele 10 procent. De positive resultater får nu Det Obelske Familiefond til at bevillige yderligere 450.000 kroner til projektet.

Mest læste i dag

Projektet ”Foreningssamarbejdet 9220” har med støtte fra Det Obelske Familiefond fået markant flere børn og unge til at være aktive i foreningsfællesskaber. For at fortsætte den positive udvikling får projektet derfor nu endnu en donation på 450.000 kroner fra Det Obelske Familiefond.

Undersøgelser foretaget i samarbejde med UCN viser, at foreningsaktiviteten blandt børn i 4.-9. klassetrin på skolerne i Aalborg Øst i løbet af projektperioden er steget fra 45 procent til 55 procent. Til sammenligning er 72 procent af børn mellem 7 og 15 år i hele landet aktive medlemmer af en idrætsforening eller et uniformeret korps ifølge Idrættens Analyseinstitut.

”Det er glædeligt, at et øget fokus på foreningsarbejdet nytter, og at det nu er mere end halvdelen af børnene fra 4. til 9. klassetrin i Aalborg Øst, der er en aktiv del af foreningslivet. Men målet må være at få de unge i Aalborgbydelen helt op på niveau med landsgennemsnittet og derfor fortsætter vi nu vores støtte til projektet”, siger direktør i Det Obelske Familiefond Michael Bjørn Nellemann.

Foreningssamarbejdet 9220 er et samarbejde mellem idrætsforeninger, uniformerede korps, skoler og dagtilbud i Aalborg Øst, der tilbyder foreningsaktiviteter for børn og unge i området. Visionen er, at alle børn og unge i Aalborg Øst skal være medlem af mindst én forening, hvor de kan lære om vigtigheden af fællesskab, frivillighed, demokratiske værdier og fysisk aktivitet. Derudover har projektet et kriminalpræventivt sigte.

Projektet arbejder desuden for at udvikle og støtte medlemsforeningerne med medlemsrekruttering, træner- lederrekruttering, foreningsudvikling og synlighed i Aalborg Øst.

Anbefalet til dig