Tagrensning: få et flot og rent tag igen

Kort & Godt
Foto: Shutterstock
Mange danske husejere har på nuværende tidspunkt et forholdsvis grønt tag. Problemet opstår grundet alger og andet snavs, som har sat sig på taget henover årene.

Lige nu læser andre også

Sponsoreret indhold

Det beskidte tag medvirker ofte til frustrerede miner blandt de husejere, som ønsker at have et præsentabelt hus at vise frem – både til sig selv, men især også overfor gæster. Der er derfor ingen tid at spilde, hvis du længe har gået og drømt om et flot, sort tag. Tag arbejdshandskerne på og læs med herunder.

Typen af tag

Inden du går i gang med at finde diverse relevante remedier til tagrensningen, er det vigtigt, at du først tænker på, hvilken type af tag dit hus har. Næsten ingen tagtyper har godt af en tur med højtryksrenseren, eftersom denne blot efterlader vand, der kan trænge dybt ind i taget og ødelægge overfladen. De fleste tagtyper tåler derimod en nænsom afrensning samt en efterfølgende algebehandling. Er du indehaveren af et eternittag, enten med eller uden asbest, tåler dette tag en blød børste og en behandling med algefjerner. Er der på den anden side tale om et tegltag, kan du med fordel anvende en nænsom, blød kost, hvorefter algefjerneren kan findes frem.

Gode hjælpemidler

Har du mos og alger på taget, gælder det hovedsageligt om at bruge knofedt, algefjerner samt en god børste eller kost. Det er ligeledes en fin idé at bruge en opvaskebørste, når mosset skal fjernes. Leder du efter tidssparende og nemme løsninger, skal du heller ikke glemme at anvende en havesprøjte til at sprede algefjerneren med. En vandkande med spredebom kan dog også gøre arbejdet.

Lad professionelle udføre tagrensningen

Hvis du ikke har ordentligt med tid til at få fjernet de store mængder af alger og mos på taget, kan en god løsning være at søge hjælp hos et firma, som har fokus på tagrensning. Et af disse firmaer kan blandt andet lyde på Nanostone, som i over 10 år har beskæftiget sig med og specialiseret sig i behandling af fliser, tag og facader. Nanostones tagrens vil ikke blot gøre dit tag flot og imødekommende, det vil også forlænge tagets levetid. Derudover er en tagrens billigere end en udskiftning af taget, så overvej dette, hvis taget ligner et, som trænger til at blive udskiftet. Er tagets tagrender ligeledes snavset i form af grønne alger og andre urenheder, tilbyder Nanostone også hjælp til dette formål. Firmaets tagrenderens har fokus på den nyeste teknologi, så tagrenderne kan få en både skånsom og effektiv rens. Hermed er der god hjælp at hente, så tagets smukke nye udseende kan nydes, når forårs- og sommersæsonen ankommer.

 

 

Anbefalet til dig