Til november kommer der mere videoovervågning i Aalborg Midtby

01/11/2018

Helge Rahbek

I midten af november tænder Nordjyllands Politi for 11 nyopsatte videokameraer i Aalborg midtby. Kameraerne skal forebygge kriminalitet.

Mest læste i dag

Fra midten af november begynder 11 kameraer på ruten fra J.F. Kennedys Plads ad Boulevarden og op til Nytorv i Aalborg at optage. Kameraerne er ved at blive sat op af Nordjyllands Politi, der med tiltaget ønsker at forebygge kriminalitet.

”Netop ruten fra J.F. Kennedys Plads og op til Nytorv er meget benyttet i nattelivet, hvor for eksempel besøgende fra oplandet har været i Jomfru Ane Gade og senere skal fra byen igen med bus og tog, ofte i beruset tilstand. Mange af de voldsanmeldelser, vi får ind, er relateret til dét område,” forklarer politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi og fortsætter:

”Vi har længe haft kameraer, der filmer i netop Jomfru Ane Gade. De nye kameraer skal ses som en udvidelse af den forebyggende indsats, vi allerede laver for at øge trygheden i midtbyen, særligt om natten.”

Ingen ser optagelserne i det daglige

De nye kameraer sættes op i tæt samråd med berørte boligejere og Aalborg Kommune. Det samme gælder for de tydelige ”Videozone-”skilte, der nu er sat op ved alle adgangsveje til det filmede område.

”Vores mål er, at ingen skal være i tvivl om, hvor vi filmer. Kameraernes optagelser lagres automatisk og bliver til daglig ikke vist nogen steder eller set af nogen. Der er altså ikke tale om, at politiet hver dag sidder bag ved en skærm og følger med i folks almindelige liv i det offentlige rum,” understreger Claus Danø og uddyber:

”Vi kan derimod få adgang til at se optagelser igennem, når vi skal opklare konkrete sager, hvor borgere har været udsat for en forbrydelse inden for videozonen. Vi kan også få adgang til at se optagelserne live i særlige situationer, for eksempel når mange fodboldfans går gennem byen før og efter AaBs kampe. Det bliver et stærkt værktøj for vores efterforskere, og det vil komme ofre i for eksempel voldssager til gode.” 

Om videoovervågningen

De 11 nye kameraer i Aalborg midtby er et led i en landsdækkende indsats. Der er på finansloven for 2018 afsat en bevilling til politiet til øget tv-overvågning af frit tilgængelige steder i landet. Videoovervågningen er tiltænkt områder, hvor der på grund af kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd er behov for en særlig indsats. Der er afsat midler til indkøb af cirka 100 kameraer til opsætning i politikredsene.

Anbefalet til dig