Tunnel i Vejle afspærres i en måned: Bybusser omlægges og bilister må finde andre veje

25/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Modernisering af kloaknettet i Bredballe betyder, at Vejle Spildevand spærrer tunnel i Bredballe for trafik i knap fire uger.

Mest læste i dag

Vejle Spildevand er i gang med en omfattende modernisering af kloaksystemet i Bredballe. Fra onsdag 3. juli går gravemaskinerne i gang ved 2. tunnel ved Strandvejen og Kirkebakken. Derfor spærres tunnelen i knap fire uger. Går gravearbejdet som forventet, er det færdigt fredag d. 26. juli. Tunnelen spærres for biler og busser, mens fodgængere og cyklister kan passere.  

Projektleder Nick Sørensen forklarer: “Vi ved godt, at spærringen af 2. tunnel giver en række trafikudfordringer for beboerne i Bredballe, men vi har netop planlagt denne spærring til at foregå i sommerperioden, hvor mange er på ferie. Derved bliver trafikgenerne mindst mulige.”

Omkørsel

Omkørsel kan ske via første tunnel, hvor der også opsættes skilte om spærringen. Desuden opsættes et skilt i krydset Kirkebakken og Bredballe Byvej.

Bybusrute omlægges

Sydtrafik oplyser på deres hjemmeside, at bybus nr. 1 omlægges mellem Storager v Tirsbækvej (Vejle) og Tirsbæk Strandvej v Bybækvej (Vejle).

Kirkebakken betjenes ikke pga. ledningsarbejde. Tunnelen ved Kirkebakken er spærret. Bussen vender ved Storager og kører retur via Skelvangen og Hældagervej. Storager ved vendepladsen kan benyttes.

Modernisering af kloaksystemet

Vejle Spildevand moderniserer kloakkerne i Bredballe for at mindske risikoen for oversvømmelser af huse og veje. Det sker ved at adskille kloakledningerne, så regnvand og spildevand løber i hver sin ledning. Spildevandet sendes til rensningsanlægget, hvor det renses, og regnvandet ledes til Vejle Fjord via vandløb eller ved nedsivning.
 

Kortet viser de trafikale ændringer i området, imens arbejdet med kloakmoderniseringen står på. Foto: Vejle Spildevand

 

Anbefalet til dig