Vejle Musikteater bliver peppet op: Vægmaleri er færdig i morgen

05/07/2018

Helge Rahbek

Siden i onsdags har fem kvinder været i fuld gang med at forskønne Vejle Musikteater. Langsomt, men sikkert, er et spændende grafisk motiv kommet til live.

Mest læste i dag

Forbipasserende har den seneste uge kunne se fem kvinder med hver deres pensel, i gang med at udsmykke væggen under musikteatrets trappe ud mod Byparken. Det er en gammel drøm, som går i opfyldelse for den lokale kunstner, Junette Bay, som har designet det dekorative motiv. De seneste to år har hun flere gange passeret væggen, og tænkt hvor meget smukkere den ville være, hvis blot hun fik lov at male på den.

Nu er drømmen gået i opfyldelse, og Junette Bays begejstring er stor, da jeg spørger hende, om maleriet er blevet, som hun drømte om: ”Ja, det er det. Men det gør også bare, at jeg får lyst til at lave mere og mere og mere…” siger hun, og uddyber:

”Jeg synes faktisk det er blevet bedre end, jeg havde forestillet mig. Når det kommer op i denne her skala, så får det virkelig en fed effekt, som man slet ikke kan forestille sig inden. Plus vi får reaktioner fra stort set alle der går forbi. Nogle står bare og kikker, andre roser os. Det er helt overvældende.”

Alverdens inspiration

For nylig var Junette Bay på en studietur til Berlin, som er kendt som en by med masser af street art. Turen bekræftede hende i, at hun har fået i noget rigtigt. ”Jeg så vægmalerier, og talte med lokale kunstnere. Jeg havde hørt at Berlin er et sted, hvor man skal tage hen og se på street art, men jeg synes helt klart, at det vi laver, er på samme niveau,” siger hun.

Foruden Junette Bay, er det fire kunstnere med internationalt snit, som sammen er med til at skabe det grafiske motiv: Jessica McGrath fra Australien. Yukiko Izumi fra Japan. Shari Vogl fra USA og danske Oliva Linn, som har boet otte år i USA. Bortset fra Shari Vogl, som bor i Billund, bor alle kvinderne i Vejle.

Responsen som kvinderne har fået, mens de har svunget penslerne, har (som Junette Bay allerede har nævnt) været ganske overvældende.

”Det er små børn, der står og falder i staver. Det er turister, pensionister og naboer til Byparken. Mens jeg har talt med dig, var der en stor bredskuldret mand med tatoveringer på knoerne, der stoppede og, og sagde, at han synes det var fedt,” fortæller hun.

Mangler en væg i Billund

Vægmaleriet er en del af Trekantområdets Festuge, som starter den 23. august. Planen var, at de kvindelige kunstnere, når de havde færdiggjort den vejlensiske væg, skulle drage videre til Billund og farvelægge en væg nær Lego House. Papirerne var klar, men for ganske nylig blev tilladelsen trukket tilbage.

”Jeg manglede den sidste finansiering, så jeg har virkelig givet den gas med fondsansøgninger og ansøgninger til private investorer. Alle mine argumenter er gået på, at vi allerede havde tilladelse til den væg ved siden af Lego House, men nu er tilladelsen blevet trukket tilbage, fordi de siger, at de vil fremskynde noget byggeri her midt i industriferien. Det er tre ugers spildt arbejde for mig, og nu skal jeg ud og finde en ny lokation,” siger Junette Bay med ærgrelse i stemmen.

Men du regner med at finde en ny væg?

”Ja.”

Du lyder en smule tøvende?

”Ja, det med at finde en væg, er ikke noget, man bare lige før. Finder jeg en husejer, er vedkommende sikkert på ferie, og så skal kommunen stadig godkende, og de holder jo også ferie.”

Her på Vejle24 vil vi gerne opfordre vores læsere i Billund (hvis vi har sådan nogle) om at kontakte os på kontakt@nyheder24.dk eller på Facebook, hvis de skulle have en væg, som ville egne sig til et vægmaleri. Så videreformidler vi kontakten til Junette Bay. Billederne i galleriet foroven illustrerer super godt, hvor flot resultatet kan blive.

Om Billund får sit vægmaleri eller ej, kan vi i hvert fald her i Vejle glæde os over de fem kvinders kreativitet. Efter planen lægger de fem kvinder det sidste penselstrøg i morgen klokken 15.

 

Anbefalet til dig