Vejlenserne lejer helst boliger med færre kvadratmeter

30/04/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Akutbolig.dk
Ny undersøgelse viser at boligsøgende i Vejle overvejende er på jagt efter små boliger, mens de store lejeboliger med fire værelser eller derover står tomme.

Mest læste i dag

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

Vejles boligsøgende vil have to-værelses

Undersøgelsen viser, at i 2018 var 51% af de boligsøgende i Vejle på jagt efter en to-værelses lejebolig. Den store efterspørgsel på to-værelses lejligheder matcher dog ikke udbuddet, da kun 32% af de udbudte lejeboliger i Vejle havde to værelser.

Store boliger er lettere at få fat i

Det ser til gengæld lysere ud, hvis du er på jagt efter større boliger med flere værelser. Udbuddet af store lejemål er nemlig tre gange større end efterspørgslen. Blandt de udbudte lejemål i 2018 var hele 33% med fire eller flere værelser. På trods af det høje udbud er det dog kun 11% af de boligsøgende i Vejle, der søger netop de boligtyper. Der er derfor gode chancer for at få fingrene i de store boliger, da der er få om buddet.

Foto: Akutbolig.dk

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer. Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.

 

 

Anbefalet til dig