Vejlensisk kunstfotografi kan lige nu opleves på Grækenlands største fotofestival

Af: Helge Rahbek

|

29/08/2018

Kort & Godt
Det er her i den billedskønne by, Chania, at fotofestivalen afholdes. Skulle du tilfældigvis være til stede finder festivalen til sted i kulturcentret, Grand Arsenal, der er beliggende ved den gamle havn.
Netop nu kan et af den vejlensiske kunstfotograf Britta Egebjergs fotografier opleves på Grækenlands største fotofestival.

Lige nu læser andre også

I går startede Chania International Photo Festival. En fotofestival i byen Chania på Kreta. På Festivalen, som er Grækenlands største af sin slags, kan man opleve 320 fotografers udvalgte værker. Fotograferne kommer fra 71 forskellige lande, men Britta Egebjergs fotografi er det eneste danske bidrag.

Britta Egebjergs fotografi er antaget i kategorien Fine Art, hvilket glæder fotografen.

”Kunstfotografiet som udtryk er en noget diffus oplevelse i Danmark. Dels er det en kunstnerisk niche, uden årelang tradition, dels bruges, og misbruges, begrebet meget bredt i den daglige fotografiske billedstrøm. Derimod har Fine Art-fotografiet et både meget genkendeligt og defineret kunstnerisk udtryk, herunder niveau, når vi bevæger os ud i verden – og i dét lys er jeg meget glad for antagelsen,” siger hun.

Fotografisk historiefortælling

Britta Egebjerg arbejder sammen med Marie-Louise Overgaard Bjerrum i fællesskabet Salt, hvor de bruger det fotografiske medie i en dybere historiefortælling:

”Fotografiet er på en gang flade og dybde, dét er vi optaget af.  Af det enkelte og af det flertydige og af at fortællingen ikke afsluttes definitivt ved billedets kant. Præcis som det er i livet. Vi ser kun en del af historien.”

Det udstillede foto, som har titlen No Shadow without light.

”Fotoet No Shadow without light rummer en symbolsk enkelhed i billedfladen omkring det menneskelige lys og mørke, men vi er også individuelle lag, vinkler, ind- og udgange, spørgsmål og svar. Denne bevægelse i dybden er interessant – dén vi gerne vil både berøre og udfordre,” fortæller Britta Egebjerg.

Hvis ikke du allerede befinder dig på Kreta, eller planlægger en sviptur dertil, så kan værket også opleves i Danmark. Det bliver udstillet på Galleri Platz i Nørre Aaby i den kommende tid.

 

Anbefalet til dig