Vil du redde katteliv? Husk dette inden du kører hjemmefra

12/11/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto af en trist kat. Den er dog ikke kommet til skade.
Mange katte ender deres dage under en bil, men flere katte lider også den forfærdelige skæbne, at dø under fordækket på en bil eller under kølerhjelmen. Især i de kolde måneder, er det et problem, fordi kattene søger derind for at holde varmen.

Mest læste i dag

Selvom katten siges at have ni liv, så er det også et dyr der i den grad har brug for dem. For ikke nok med at mange katte må lide en sørgelig skæbne når de bliver efterladt eller kørt ned, så er der også mange katte der må lade livet, efter at have søgt varme under en bils motorhjelm.

Husk det nu

De bugner med billeder i de forskellige kattegrupper på Facebook for tiden, men en ting der netop er oppe nu i de kolde måneder er, at man skal huske at tjekke sin kølerhjelm inden man kører. For der hoppe små katte ind og gemme sig i den kolde tid.

Samtidig gennem de sig oven på dækkene. Så det er en god idé at tjekke hele bilen, så man ikke risikere, at dræbe en kat – eller frarøve den ét af sine ni liv.

Kat der lige nu deles hyppigt på de sociale medier. Den er kommet til skade under en kølerhjem. 

Bank på kølerhjelmen

Det er nemt at tjekke, om der er en lille mis der er hoppet i skjul under din kølerhjelm. Faktisk skal du bare banke på den, og det vil i de fleste tilfælde være nok. Dog er det vigtigt, at det gøres inden bilen tændes, da skaden allerede kan være sket så snart du tænder bilen, så kan katten nemlig være kommet til skade.

Læs også: Sol.dk

Det er ganske let, at sørge for, at der ikke sker ulykker, så derfor er det en god reminder altid, at tjekke bilen igennem inden man tænder den og inden afgang.

 

Anbefalet til dig