Vinterbadeformand: ”Der er nogle mennesker der er kropsforskrækkede, men så kan man jo bare kikke væk.”

20/04/2018

Helge Rahbek

Der var ingen nøgne mennesker i vandet, da Vejle24 så forbi Tirsbæk Strand for en time siden.
På Facebook Vejle skabte et opslag i går gevaldig debat, da Heidi Sørensen udtrykte forargelse over, at et ældre ægtepar havde badet nøgne om eftermiddagen. Formanden for Vinterbadeforeningen Morgenrøden giver ikke meget for forargelsen, men tror heller næppe, at ægteparret er blandt hendes medlemmer.

Mest læste i dag

Vinterbadeforeningen Morgenrøden har 500 medlemmer, som fra den 1. oktober til den 30. april benytter foreningens omklædningsrum og sauna på Tirsbæk Strand, før de hopper i bølgen blå. Nogle af dem har badetøj på, andre har ikke en trevl på kroppen. Det forklarer Karen Blok Jensen som er formand for foreningen: ”Vi mødes i øjenhøjde. Vi går slet ikke op i det med tøj eller ej.”

Karen Blok Jensen har ikke fulgt med i debatten på Facebook, men hun har dog fået nys om historien. Hun giver dog ikke meget for forargelsen: ”Der er jo nogle mennesker der er kropsforskrækkede, men så kan man jo bare kikke væk.”

På den måde er hun på linje med langt de fleste debattører på Facebook Vejle, som ikke ser noget problem i, at nogle bader nøgne på stranden.

Karen Blok Jensen understreger dog i samme ombæring, at vinterbaderne absolut ikke ønsker at genere nogen: ”Vi har informeret vores medlemmer, at i det omfang det er muligt, så dækker man sig til med et håndklæde. Man skal alligevel have et håndklæde med, når man skal i saunaen.”

Næppe medlemmer af foreningen

Hvis det ældre ægtepar ikke dækkede sig til, da de kom op ad vandet (hvad historien umiddelbart intet melder om), tror Karen Blok Jensen ikke, at det er hendes medlemmer. Også fordi foreningens medlemmer kun har adgang til faciliteterne fra 6 til 10 om morgenen.  ”Der er ikke nogen af vores medlemmer, der vil gøre noget for at genere nogen bevidst. Vi er faktisk rimelig strikse på det punkt og har tidligere smidt et medlem ud.”

Vinterbadernes sæson løber til og med den 30. april, og selvom foreningen Morgenrøden allerede har 500 medlemmer, er der plads til endnu flere, som har lyst til en kold dukkert – med eller uden tøj på. Den nye sæson starter 1. oktober.

Vinterbadeforeningen Morgenrøden kan findes på Facebook her. Opslaget på Facebook Vejle og den tilhørende debat kan findes her.

 

Anbefalet til dig