17 børnehjemsbørn i Nepal er måske stjålet fra deres forældre. En udbrændt journalist er på flugt fra sit liv og afslører korruption og et netværk af pædofile. Så er scenen sat for Louise Vollers debutbog. Det, der lyder som et usandsynligt Hollywood-plot, er ikke desto mindre udgangspunktet for en historie, der har rødder i virkeligheden.
Forfatteren er nemlig tidligere graverjournalist og har beskæftiget sig med sagen om nepalesiske børnehjemsbørn, der mod forældrenes vilje blev bortadopteret til vesten.
Louise Vollers bog kan købes hos Saxo.dk
"Drømmefangeren er en uafrystelig fortælling om systematisk svindel og udnyttelse af forældreløse børn. Historien er baseret på virkelige hændelser," fortæller forlagschef Britt Tippins om bogen. "Selvom bogen er fiktion, så har det været vigtigt for os at få historien ud, og den er baseret på forfatterens arbejde med sagen."
Louises debutroman tager fat i en skandale fra 2010. Her blev børnehjemsbørn stjålet fra deres biologiske forældre og adopteret til Vesten. Foto: Sarah Juncker
Bogen handler om Astrid, der er en udbrændt journalist. Hun er rejst til Kathmandu for at undervise børnehjemsbørn. Da hun ankommer, er børnehjemmet tomt. Noget er galt, og Astrid kan ikke lade være med at forfølge historien. Samtidig følger vi Thomas og Caroline, der har problemer med deres adoption. Thomas drager afsted mod Nepal i et desperat forsøg på at få deres datter med hjem. Samtidig havner departementschefen i Justitsministeriet i et svært dilemma, der ikke kun truer hans karriere, men også kan ændre fremtiden for de mange danskere, der drømmer om at adoptere et barn.
For forfatteren har tankerne om at nuancere den skandale, som i 2010 fandt mediernes søgelys, og hvor Danmark måtte tage stilling til, om man turde adoptere børn fra Nepal: "Jeg håber, at læseren sidder tilbage med et mere nuanceret blik på, hvad det kan have af konsekvenser, når man vil have et barn for enhver pris. En ting er de former for organiseret kriminalitet, som international adoption har kastet af sig i et land som Nepal, men en anden pris er også hvad det gør for parfoldet, når man kæmper så hårdt for familien, at man dræber kærligheden," fortæller Louise Voller, der samtidig understreger, at den danske regering gjorde, hvad de kunne for at baggrundstjekke børnene