3 frugter du virkelig bør spise, hvis du er over 50 år gammel

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der sker ting og sager med kroppen, når den ældes.

Lige nu læser andre også

Når mennesker runder de 50 år, bliver kroppens naturlige produktion af antioxidanter mindre effektiv.

Det er med til at accelerere aldringsprocessen og øge risikoen for kroniske sygdomme.

"Evnen til at producere antioxidanter falder både naturligt med alderen og på grund af usunde spisevaner," forklarer Fernando Aparicio, der er ernæringsekspert.

For at modvirke imødekomme problemet anbefaler eksperten, at man husker at spise både frugt, grøntsager og får omega-3 fedtsyrer.

Sådan skriver mediet Womens Health.

Økologiske fødevarer

Fernando Aparicio påpeger, at der er flere ting, man bør holde sig fra, når man er på den gode side af de 50 år.

Blandt andet fremhæver han, at økologiske fødevarer er at foretrække:

"Økologiske fødevarer har en mere intens smag og højere koncentration af essentielle mikronæringsstoffer, hvis man sammenligner med konventionelle fødevarer," lyder meldingen.

3 særlige frugter

En sund kost efter 50 bør også prioritere antiinflammatoriske fødevarer, herunder fisk, grøntsager, bær, nødder osv.

Derudover fremhæver eksperten tre frugter, som er særligt gavnlige for dem, der er over 50 - nemlig granatæbler, kiwi og blåbær.

De er ikke kun rige på C-vitamin, men har også et lavt glykæmisk indeks. Men hvad betyder det egentlig?

"Fødevarer, der har et lavt glykæmisk indeks, bliver af nogle opfattet som sunde, fordi de giver en mindre stigning i blodsukkeret, efter man har spist dem," skriver Fødevarestyrelsen og fortsætter:

"Der er også nogle, der tror, at det er godt at gå efter et lavt glykæmisk indeks, hvis man ønsker at tabe sig, men disse opfattelser er forkerte. Blodsukkeret er ikke noget, du skal spekulere på, når du er rask. Kroppen regulerer nemlig selv sit blodsukker. Du bør i stedet bruge energien på at spise efter De officielle Kostråd. 

Anbefalet til dig