En køleskabsdør kan virke som et godt sted at opbevare diverse ting, men der er flere ting, du aldrig bør opbevare på dette 'farlige' sted- i hvert fald hvis man spørger kokke.
Når du organiserer dit køleskab, kan opbevaring af disse fem genstande i din dør kompromittere din fødevarehygiejne, hvilket øger risikoen for at blive syg.
Homesandgardens.com bad kokke og professionelle arrangører om at forklare, hvor disse varer er bedre opbevaret, og hvorfor det er så vigtigt at gøre det rigtigt.
1.Mælkeprodukter
At organisere dit køkken som en kok betyder at prioritere fødevarehygiejne over alt andet, selvom det betyder at gå imod det, du allerede ved. Mange af os opbevarer sandsynligvis vores mælkekartoner i køleskabsdøren inden for rækkevidde, for eksempel, men kokke advarer om, at dette kan fremskynde processen op, så mælken bliver dårlig:
"Køleskabsdøren er den varmeste del af køleskabet på grund af de temperaturudsving, det oplever," indleder Jecca Chantilly, madblogger og opskriftsudvikler.
"Mælk, æg og andre mejeriprodukter er meget følsomme over for temperaturændringer, hvilket kan få dem til at fordærve hurtigere."
"Disse produkter skal opbevares bagerst på den nederste hylde, som generelt er den koldeste del af køleskabet. Bagsiden af den nederste hylde bevarer den mest konsistente temperatur, hvilket gør den ideel til varer, der er følsomme over for temperaturændringer," forklarer Jecca.
2.Friske produkter
Der er masser af måder at få dine friske produkter til at holde længere, lige fra den bedste måde at vaske frugt og produkter på for at forhindre fordærv, og at opbevare dem korrekt. Det betyder at holde dem ude af døren og i en skuffe for at forhindre, at køleskabet utilsigtet skader. siger kok Sebastien Canonne, medstifter og kulinarisk EVP hos EQUII:
"For at holde råvarerne friske sorterer vi dem i spande med et stykke køkkenrulle i bunden. For eksempel en til peberfrugt, en til tomater, en til løg, skalotteløg og hvidløg. Vi opbevarer altid produkter i skufferne, så køleskabstemperaturen ikke ødelægger dem," forklarer han.
3.Rester
Uanset om man rydder op efter et middagsselskab eller gemmer resterne af et familiemåltid væk, skal rester opbevares korrekt for at forhindre bakteriel forurening og madforgiftning, siger madbloggeren Jecca Chantilly. Dette betyder normalt at holde dem ude af den køleskabsdøren:
"De stigende og faldende temperaturer fra køleskabsdørene kan få færdigretter, tilberedt mad og madrester til at fordærve hurtigere. I stedet skal de opbevares på øverste hylde i køleskabet. Selvom temperaturerne på den øverste hylde ikke er så kolde som den nederste hylde i køleskabet, er det det mest ideelle sted at forhindre potentiel forurening fra andre ingredienser, der kan dryppe ned fra oven," siger hun.
4.Æg
Æg er nogle af de mere sarte genstande i vores køleskabe, og har derfor brug for et mere sikkert hjem end det vores køleskabsdøre kan tilbyde.
"Det er bedst at lægge æg i en af de specielle æggebakke, der ofte følger med dit køleskab og den fungerer fantastisk," siger kokken Sebastien Canonne.
5.Kød
Kød er en af de største bekymringer for fødevaresikkerheden i et køkken, og det bør aldrig blive opbevaret i en køleskabsdør for at holde det ved en sikker temperatur og forhindre saft i at glide rundt i dit køleskab, når døren smækker.
I stedet skal råt kød pakkes sikkert i en forseglet beholder med udløbsdatoen skrevet tydeligt på den og efterlades på den nederste hylde i dit køleskab, hvor lækager ikke kan forurene nogen mad under det.